Реклама / Ads
0| 7501 |16.07.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ревизоро: Отговорните от БНБ за КТБ бяха наградени, това се договори на кафе

.
Емил Димитров-Ревизоро
Депутатът от ПФ Емил Димитров-Ревизоро заяви, че симпатиите му за омбудсман са за нежната половинка, визирайки Мая Манолова.
 

Този, който беше в момента, каквото можа, направи. Нека да дадем възможност и на жена в тази длъжност. Нямаме политическо решение все още. Не сме дискутирали. Моите лични симпатии са за Мая Манолова, допълни той.

 

За поста обществен защитник ще си съперничат депутатът от БСП Мая Манолова и настоящият омбудсман Константин Пенчев. Неговата кандидатура вчера бе подкрепена  от реформаторите.

 

Мартин Димитров от РБ защити другият кандидат: Константин Пенчев се справи добре като омбудсман. Отговорен човек, компетентен. Между другото няма да кажа лоши думи в никакъв случай за Мая Манолова, но смятам, че Реформаторският блок следваше да има своя кандидатура и Константин Пенчев заслужава да бъде кандидат за нов мандат. Най-малкото трябва да има състезание. Нека да чуем идеите и предложенията на двамата кандидати и в едно тайно гласуване, което ще бъде безкрайно интересно и непредвидимо, бих казал, нека по-добрият да спечели.

 Очаква се изслушването на двамата кандидати да е следващата седмица в Комисията по вероизповеданията и правата на човека.

 

Емил Димитров обясни, че тези от БНБ, които е трябвало да упражняват контрол върху КТБ, са наградени с още един мандат.  Според него това не би било редно. Народният представител изтъкна, че това е договорено на кафе, при което тези подуправители са били спазарени отново да си останат на постовете, с оглед това, че много хиляди хора са загубили парите си в КТБ, а няма виновни. „Спазарени от ДПС и управляващото мнозинство”, уточни Димитров. Той припомни, че е бил избран управител, чието единствено качество е било, че през последните години не е бил в България, затова не бил обременен с каквато и да било.

 

„От друга страна екипа му същия, който и до момента. От една страна българите са лоши банкери, а от друга ще продължаваме да работим с тях. Не трябваше да ги укрепват и оплюват по този начин. Сега се оказа –било каквото било, отсега нататък пак също. Дошъл новият управител, погледнал се и станал Симеон Дянков. Нищо друго не видях”, подчерта Емил Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5617 |13.11.2014 Икономист: Държавните мъже не бяха никакви държавни мъже за КТБ . 0| 5667 |30.04.2010 "Адванс Терафонд" и "Холдинг Пътища" бяха във фокуса на инвеститорския интерес . 3| 6602 |01.08.2008 Самолетните билети София-Варна за 12 лв. бяха напълно разпродадени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads