Реклама / Ads
1| 4655 |21.12.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Съветник на министър Проданов: Българският туризъм е на дъното

.
Любомир Попйорданов Източник: БГНЕС
Българският туризъм е на дъното, няма причина да се гордеем с него. По-надолу от това не можем да слезем и по отношение на развитието на летните, и на зимните курорти. Това каза пред БНР Любомир Попйорданов, съветник на новия министър на туризма Христо Проданов.
 

„Трябва дебат и комуникация в тази посока с бизнеса, не само в министерството на туризма да се говори. Досега нямаше дебат за политиките в туризма, имаше едни фиктивни консултативни национални съвети - една мимикрия на обществено обсъждане“, смята Попйорданов.

 

По думите трябва нова политика, по-голям бюджет, визия за развитието на българския туризъм.

 

„Туризмът на бъдещето е туризъм на преживяванията. България все още е далеч от това, а в тази посока трябва да се развиваме, а пандемията ще свърши и хората ще очакват един по-индивидуален туризъм“, каза още той.

 

„Трябва да превърнем туризма в привлекателна възможност за кариерно развитие, защото кадровият потенциал там изтича бързо“, добави съветникът на Христов Проданов.

 

Според него училищата по туризъм са добра посока, учениците също да имат реален стаж по курортите.

 

„Решението на проблема преминава през цялостна промяна на имиджа на България като туристическа дестинация, развитие на туристическата култура на българите, да започнем да пазаруваме и в туризма легално - тоест да търсим и използваме само лицензирани агенции и оператори в тази област“, каза още Любомир Попйорданов.

 

„За да подкрепи работещите в туризма, трябва да се генерират и истински приходи, а не само да искаме от хазната. Важно е също да се развива туризма по отговорен начин с оглед на опазване на природната среда и културното наследство. Имаме голямо изоставане на бизнеса от това как се прави отговорен туризъм“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4940 |27.11.2021 PCR тестът за пристигащи от червена зона да отпадане, настоява министърът на туризма . 0| 3946 |09.11.2021 Министър Везиева: Фокусираме подкрепата към малките и средните компании . 0| 4234 |27.10.2021 Министър Балтова: Туризмът е в безпрецедентна ситуация. Средства има, трябва съгласие за разпределянето им . 0| 4077 |25.10.2021 Министър Бозуков: България има потенциал за разрастване производството на растителен протеин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads