Реклама / Ads
1| 4761 |18.11.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Седмица на възможностите за професионално развитие се проведе в ЧЕЗ

.
Възможностите за кариерно и професионално развитие бяха представени по време на поредица от събития, обединени в инициативата „Седмица на възможностите в ЧЕЗ България 2020“ и проведени в периода 09-13 ноември. Тази година инициативата е част от „Европейската седмица на професионалните умения“, на която ЧЕЗ е официален партньор и съгласно препоръките събитието се проведе изцяло онлайн.
 

Пред 209 ученици и преподаватели от 11 професионални гимназии представители на ЧЕЗ направиха преглед на най-важните проекти, с които компанията подкрепя професионалното образование в България. Обявен беше стартът на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за дванайсетокласници. Направена беше виртуална разходка в учебния полигон на Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение в София, където опитни инженери показаха как се работи с основните съоръжения от мрежата и беше направена демонстрация за работа на височина върху електрически стълб.

 

ЧЕЗ Разпределение беше домакин и на виртуално посещение в една от най-модерните си подстанции – „Фестивална“, която захранва над 40 хил. домакинства в София. Голям интерес предизвика използването на нови технологии като работа с термовизионна техника и ултразвукова диагностика на подземен кабел. „Седмицата на възможностите на ЧЕЗ в България 2020“ беше закрита с представяне на внедрените от ЧЕЗ Разпределение умни системи за дистанционно отчитане на консумираната електроенергия.

 

В рамките на инициативата беше организирана и кръгла маса на тема „Професионално образование – предизвикателства и  дигитализация“. По време на дискусията представители от професионалните гимназии, ЧЕЗ и водещи експерти от Министерство на образованието и науката обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в условията на развитие на дигиталните технологии, както и други важни аспекти в европейските политики, както и възможности за подобряване информираността и кариерно консултиране на учениците по отношение на възможностите им развитие в България и в ЧЕЗ „, Навлизането на новите технологии в енергетиката е неминуем процес, но заедно с тази промяна ние все повече ще имаме нужда от подготвени кадри, за което силно ще разчита на своите партньори – професионалните гимназии“, заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7023 |23.09.2020 Безплатни очни скрининги в седмицата на спорта с KWIAT . 0| 6668 |10.09.2020 Безплатен транспорт до болница в Истанбул всяка седмица от София и Варна . 1| 5860 |01.07.2020 Откриват сезона в Пампорово в края на седмицата . 13| 11214 |06.01.2020 Премиерката на Финландия: 6-часов работен ден и 4-дневна работна седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads