Реклама / Ads
2| 10537 |15.06.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Шефът на „Лукойл”: Бензинът поевтинява

.
„Бензинът няма да бъде скъп, ще отговаря на пазара, ще бъде конкурентен”, увери Вагит Алекперов, президент на „Лукойл”, втората по големина петролна компания в Русия. Той беше днес на посещение в София, където се срещна с премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката Емил Караиванов и президента Румен Радев.
 
Междувременно се оказва, че цените на горивата наистина са намалели в последните дни. Средната цена на А-95 днес е 2,03 лева, а на дизела е 2,00 лева за литър на дребно, което е понижение съответно с 3 и 5 стотинки на седмична база.

„Това, че картелът е невъзможен, това е доказано от държавните органи. България е единствената държава с толкова много бензиностанции - те са двойно повече, отколкото в Румъния”, отвърна Алекперов на обвиненията, че руският петролен гигант участва в картел за цените на горивата в нашата страна.

„Да се поработи върху правилата за данъчните складове. Ние сме сигурни, че новото правителство ще положи повече усилия за контрол и за ликвидиране на дупки в законодателството”, добави Алекперов.

След срещата с Борисов страна ясно, че „Лукойл” предвижда нови инвестиции в България, които да направят страната ни експортен център за горива на Балканите. За целта са нужни законодателни промени, който българското правителство, според Алекперов, се е ангажирало да направи. До момента инвестициите на компанията в страната надхвърлят 3 млрд. долара.

„Правителството работи целенасочено, за да осигури благоприятна бизнес среда в България и страната ни да бъде привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори”, коментира от своя страна премиерът след срещата му в Министерски съвет с президента на „Лукойл“.

„Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина”, това пък заяви държавният глава Румен Радев, който днес се срещна с Алекперов и директора на „Лукойл - България“ Валентин Златев на „Дондуков“ 2.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6022 |11.06.2017 Шефът на НЗОК: Няма да се актуализира бюджета на касата . 5| 10143 |11.06.2017 Шефът на МВР като лаик: Няма как да хванем каналджиите, ако не проследим бежанците . 0| 6196 |06.06.2017 Шефът на СГС скочи на прокуратурата заради инсинуации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads