Реклама / Ads
0| 9759 |05.07.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сицилия – предпочитан остров за мечтана почивка

.
Най-големият чартърен туроператор в България - АБАКС, обяви най-предпочитаната дестинация за лято 2017.
 

Невероятната храна, чудесните плажове и местното гостоприемство допринасят за избора на хиляди семейства.

Два чартърни полета всяка седмица обслужват желаещите да почиват в Сицилия това лято.


Атракция е посещението на  Етна - най-високият действащ вулкан в Европа, с възможност за разходка на страничните кратери „ Силвестри” , които са били активни 1986 г., да се купит сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да  се опита мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.

Не по малко атрактивен вариант е град  Таормина.по време на  Пешеходната разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия има възможност да  се посети гръцкият театър от ІІІ в. пр. хр. – величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да се разгледат останките от римския Одеон,  Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града.

 

 

Не е за изпускане и   стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на Юнеско. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като “най-великия гръцки град и най-красивия от всички”. Това е и родното място на Архимед.

 

Посещава се и град  Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на Юнеско. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни на която са разположени църквите с манастирите, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света.

 

Не може да се подмине СИЦИЛИЯ без Палермо. В архитектурата му се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите.Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура.


Най-изгодните оферти се предлагат от единствения чартърен туроператор в България: АБАКС.

https://www.abax.bg/?cat=494

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9358 |01.06.2017 Дубай- предпочитано място за почивка . 6| 6135 |11.04.2015 Остров Св. Анастасия очаква първите си гости за Великден . 0| 5687 |08.12.2013 Най-голямата пързалка на полуострова заработи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads