Реклама / Ads
11| 5758 |16.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр. Трайков: Не се стресирам лесно, побелях постепенно

.
Трайчо Трайков
Проучвания край Нови пазар от страна на Шеврон ще има, веднага щом те представят проектната си програма за екологична оценка, каза Трайков. И добави, че увеличението на газа може да е минимално.
 

Растежът от нула е за третото тримесечие спрямо второто, 1,3 % е растежът в сравнение с миналата година, при средно за ЕС - 1,4%, обяви по БТВ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Тр. Трайков. Картината в ЕС била относително хомогенна, но недобра. Той изрази надежда, че няма да се наложи прекрояване на бюджета, балансиран бил.

Увеличението на газа може да е минимално, 4-5%, каза още той. Цялата насока на работата ни по газовата тема е свързана с осигуряване на конкурентни пазари, напомни той. Топлофикациите трябва да успяват да събират сметките си, а клиентите да се възползват от енергийната ефективност, продължи Трайков. Резервът бил местен добив, алтернативен и конкурентни цени. Представете си какво означава конкурентна цена на газа за химическата или торовата промишленост, каза министърът.

По темата за добива на шистов газ - проучвания край Нови пазар от страна на Шеврон ще има, веднага щом те представят проектната си програма за екологична оценка, каза министърът. Работната програма щели да представят, когато ние им разрешим. Добивът в България при всички положения ще е на конкурентна цена. Цената на газа, добит от шелфа на Черно море, се купувала на 40% по-ниска от тази на Газпром. А историята с горящата вода от чешмите била от един филм, който бил доказано манипулативен и неверен като факти, добави Трайков. Когато се крещяло, не се чувал научният глас. Сред протестиращите имало и момчета, които слушали внимателно и като им се обясни, променяли възгледа си, но и други, които само крещяли и нагрубявали.

За клас прослужено време - това изглежда в някакъв смисъл като отживелица, качеството на работа не зависи от възрастта, смята Трайков.

Не се стресирам лесно, побелях постепенно, отговори Трайков на личен въпрос.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6100 |18.10.2011 Трайков: Бюджет не се пълни с "данъци до смърт" . 15| 5395 |06.10.2011 Тр.Трайков: ЕС ни поздравява, но хората не го разбират . 17| 8027 |27.09.2011 Тр. Трайков: Ясно е кой купи Булгартабак . 13| 5649 |23.09.2011 Тр. Трайков: Ще доставяме газ от Азербайджан през 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads