Реклама / Ads
0| 8031 |01.02.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

„Винпром Пещера” отбеляза Трифон Зарезан пръв сред останалите алкохолни компании у нас

.
Здраве, берекет и обилна реколта и през тази година – това си пожелаха от най-големия български производител на вино и високоалкохолни напитки „Винпром Пещера” на традиционното зарязване на лозята по случай Трифон Зарезан. Стотици гости се насладиха на висококачествените вина на компанията, както и на традиционни български песни и хора.
 

Празникът на виното събра местни лозари и винари, представители на най-големите браншови организации, кметове, общественици и жители на градовете Пловдив, Пещера, Съединение и село Найден Герово. Събитието уважиха и чуждестранните бизнес партньори на компанията от Великобритания, Швейцария и Китай, които се запознаха със старите български традиции на лозарството.


Събитието се състоя в лозов масив от 5 000 дка край с. Найден Герово. „Винпром Пещера” от години развива лозята си в региона  заради благоприятните условия и спецификациите на тероара за отлично зреене на червените сортове каберне совиньон, мавруд, мерло, каберне фран, сира и белите шардоне, мускат, совиньон блан, тамянка и просеко. „През 2013-та година експортирахме продуктите на „Винпром Пещера” в над 40 държави по целия свят и нашата цел е този брой непрекъснато да нараства”, заяви по време на официалната церемония изпълнителният директор на компанията Иван Папазов.




„Винпром Пещера” пази и развива старите винарски традиции от 1939 г., от тогавашната изба на винзавода в град Пещера. Производството на вина по най-модерна технология прави продуктите на компанията сериозна конкуренция на световните алкохолни пазари. Вината на „Винпром Пещера“ са доказани на международно ниво и са носители на множество награди за високоалкохолни напитки и вино на български и световни изложения. „Винпром Пещера“ бе първият български производител, участвал в световното изложение TFWA Asia Pacific в Сингапур, спечелил медали и на престижни конкурси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9491 |21.05.2013 „ВИНПРОМ ПЕЩЕРА” продаде инвестиционния си бизнес в земеделски земи . 0| 7662 |15.05.2013 „ВИНПРОМ ПЕЩЕРА“ Представя България на световното изложение TFWA ASIA PACIFIC в Сингапур . 0| 9834 |14.02.2012 Деян Донков, Радина Кърджилова и хиляди българи посрещат 14-ти февруари с „Домейн Пещера” . 0| 6473 |12.12.2011 Вино и любов в новия клип на “Домейн Пещера”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads