Реклама / Ads
0| 5602 |07.08.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Внимание: Опасно море!

.
Българско Черноморие Източник: Вяра Йовева
Необичайно много инциденти по плажовете на Варна регистрираха вчера спасители.
 
4 деца са били спасени от удавяне, като при единия инцидент става въпрос за брат и сестра на 9 и 12 г., които били с майка си на централния плаж. Спасителите успели да ги извадят, като с помощта на спешния медицински екип децата били свестени и се разминали само с уплаха.

Друг инцидент стана на южния плаж, където момиче и момче на 8 и 11 г. навлезли навътре в морето и били придърпани от мъртво вълнение. При тях също не се стигна до по-сериозни последствия.

Около 10.30 часа на плажа в "Кабакум" отново мъртво вълнение повлече мъж на 56 г. от София. Нколко минути четирима души са се борили с бурното море, за да го извадят от водата. В този случай се е наложило човекът да бъде реанимиран и включен на системи.

След работно време в сряда - в 17.40 часа, на южния плаж във Варна спасителите извадиха млад мъж и малко дете, които също попаднали в капана на мъртвото вълнение.

Във Варна свързват опасните течения и силното вълнение със земетресението от сряда. С магнитуд от 4.8 по Рихтер и епицентър на 15 км от нос Калиакра то е най-силното у нас за тази година и най-силното за това земетръсно огнище от 1956 г. Още в деня на труса морето изхвърли удавена жена, чиято самоличност продължи и до вчера да бъде неустановена. Трупът е намерен на брега с атракционите в курорта Св.св. Константин и Елена. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4847 |08.06.2009 Засега отпада опасността от нова газова криза . 3| 5075 |18.11.2008 Няма опасност от фалит за вносителите на стари коли . 1| 6069 |21.09.2007 Брокери: Засега у нас няма опасност от ипотечна криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads