Реклама / Ads
15| 23701 |08.08.2021 ГЛАСЪТ

България се къпе в злато. Как една малка държава сбъдва големите си мечти

.
За първи път от 13 години България се къпе в злато! Не, от утре заплатите ни няма да се вдигнат, но сме една идея по-богати! Малката ни държава завоюва 6 медала от Олимпиадата в Токио / 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови/. България се нареди на 29-то място сред 205-те страни-участници на Олимпийските игри в Токио! Е, мнозина ще кажат: „Не сме първи“ или „Много сме назад“, но днес можем да се радваме, че поне в една класация не сме последни! Това са най-успешните за страната ни олимпийски игри по брой медали след Сидни 2000, когато бяха спечелени пет златни отличия.
 

Българийо, гордей се с тези смели български жени!

 

Впечатляващото е, че в японската столица всички български отличия бяха спечелени от жени. 10 от 11 326 спортисти. Антоанета Костадинова, Ивет Горанова, Стойка Кръстева, Тайбе Юсеин, Евелина Николова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова – запомнете тези имена.

 

Крак повлече Антоанета Костадинова, която грабна среброто в стрелбата. След това дойдоха бронзовите медали на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата. Състезателката по карате Ивет Горанова спечели първия златен олимпийски медал за България от 13 години насам, а след нея Стойка Кръстева стана първата българка с олимпийска титла в женския бокс. На финала, гимнастичките ни / Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова/ поставиха черешката на тортата със забележителното си представяне и убедителната победа.

 

Да благодарим на тези момичета, които с усърдната си работа, отдаденост и лишения ни направиха щастливи. Направиха така, че целият свят да притаи дъх и да слуша българския химн. Направиха така, че една малка държава като България да е на върха. Разплакаха ни от гордост.

 

Благодарим ви, момичета!

 

Нека да благодарим и на всички онези, които не грабнаха отличие, но пък имаха смелостта да участват в Олимпиадата напук на страховете от върлуващата пандемия! Благодарим ви български момчета и момичета! Гордеем се с вас! Поклон и пред треньорите и семействата на тези големи българи!

 

„Ако и политиците ни бяха като спортистите“

 

След небивалия успех, плод на безсънни нощи, лишения и бягство от зоната на комфорт, българските спортисти все повече са давани за пример. „Ако и политиците ни бяха като спортистите, България щеше да е велика страна“, четем навред. Драги политици, учете се! Учете се на дисциплина, на постоянство, на упоритост и на работа!

 

Искаме повече такива сълзи – от радост, не от мъка

 

В момент, когато цялата страна е обгърната от несигурност и тревоги кой точно ще поеме кормилото на управлението, кога ще дойде четвъртата вълна от коронавирус, вие ни накарахте да се усмихнем искрено и чисто, да плачем не от болка, а от радост. Искаме повече такива сълзи!

 

Няма да се уморим да повтаряме – Поклон, благодарим и продължавайте напред по пътя на големите мечти на малката България!

 

Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6780 |05.08.2021 Защо България е Гватемала, а не Швейцария на Балканите . 7| 57797 |05.08.2021 Сърцето на България гори . 26| 27287 |07.06.2021 Арестът на 4 боса и 300 техни помощници ще изстреля България нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads