Реклама / Ads
0| 20273 |27.04.2022 ГЛАСЪТ

Българската теорема на Путин: Старите зависимости ръжда не хващат

.
Борисов и Путин Източник: БГНЕС
Службата за външно разузнаване и Разузнавателното управление на ГЩ на руската армия са докладвали на вожда в Кремъл, че спре ли газта към България, в София ще започнат военни действия. Излязоха прави. Но това го знаеше и всеки българин, който се интересува от съдбата на страната ни и от това какво се случва в Украйна и света.
 

Българите всяка зима се шегуват, че не е нужно някой да ни удря с ядрена бомба, достатъчни са десет сантиметра сняг и държавата блокира. Оказа се, че и спирането на кранчета за газ върши същата работа. Въпреки че и това се очакваше откакто Русия нахлу в Украйна.

 

Путин знае, че дори да вземем решение за изпращане на оръжие за Киев, нямаме такова. Стари калашници украинците си имат достатъчно. Половината от танковете и бронетранспортьорите са съветски модели от 60-те години и „дремят“ в парковете от 80-те. Няколкото самолета са под въпрос дори за бойни дежурства. Какви ракетни комплекси и артилерийски установки, какви пет лева…

 

Задачата на Кремъл е да бъдат ударени чрез газта две евро-атлантически държави. Полша, заради огромната й роля в приема на близо 2 милиона бягащи от войната украинци, както и заради непримиримата й позиция срещу Кремъл, също и заради голямата помощ за Киев. България е на другия полюс – най-слабото звено на НАТО и Евросъюза, Троянският кон. С решението за газта Москва даде сигнал на всички свои копейки, рубли и „спящи клетки“ да преминат в атака за сваляне на сегашното правителство и докарване на ново – конгломерат от ГЕРБ, ДПС, БСП, неродения проект на Стефан Янев и „Възраждане“. Именно този политически продукт – дефиниран и рекламиран като спасителен за страната – би нанесъл отровна рана в консолидирания от войната Запад. Ролята на пропутинските медии в тази кампания ще се засилва неимоверно.

 

Първите престрелки на най-високо политическо ниво започнаха. ”Правителството трябва да отговори защо само на България и Полша спират газа. Спира ли се на Австрия и Германия, те как плащат? – попита президентът Румен Радев. За Германия не твърдя със сигурност, но Австрия плаща на Русия по досегашният договор – с евро.

"Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт", - заявява още държавният глава.

 

Той категорично се обяви срещу изпращане на оръжия за Украйна и призова Корнелия Нинова да отговори на информацията, че България тайно изпраща оръжия. Президентът, по-добре и от руския си колега знае, че няма какво оръжие и техника да предложим. Премълчаването на този факт отдавна не прикрива мизерното състояние на въоръжените ни сили. Към това обаче прибавихме и политически битки с различни цели, послания и ползи/вреди.

 

Корнелия Нинова не закъсня да отвърне на огъня. „Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава.

 

И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите - над 50 държави и нито една не е Украйна. Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес" – яростно напада Нинова. Дали е под диктовката на Калоян Методиев – все едно. Поне става ясно, че предизборните красиви думи са били лицемерие. Което знаехме, разбира се. Но може би се надявахме, че в името на България политиците ще забравят поне временно за интригите и задкулисните удари, но както обикновено се оказахме измамените камилчета…

 

Лидерката на БСП час по час се хвали, че БСП е наследница на славните традиции от сто и кусур години. Тогава е редно да знае, че атентата в църквата „Св. Неделя“ е организиран и осъществен от хора, обучени в съветските тайни служби. Взривът също е съветски. Септемврийското въстание е военен проект на Коминтерна, подвизаващ се в Москва. Когато усещат, че бунта се проваля, неговите лидери Георги Димитров и Васил Коларов, се спасяват във Виена… И т.н. и т.н.

 

Планът на Кремъл, възложен на верните му партии у нас, предвижда след поздравлението на премиера Кирил Петков за 24 май, да го обвинят в предателство спрямо националните интереси спрямо Северна Македония. В допълнение към спрения газ скандалът ще ескалира, а кулминацията е оставка на кабинета.

Разказвам съкратения вариант на заговора, но подробностите са ултра интересни и коварни. Те разкриват задкулисни преговори за предсрочни избори, на които ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ ще вземат повече гласове от последния вот. Възможно е към тях да се присъедини Стефан Янев с нещото, което се мъти в момента. „Подължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще минат в опозиция. Предвиждането на Христо Иванов, че може „да спечели Путин“, ще се материализира. Отчасти и със съдействието на двете демократични, проевропейски формации заради тяхната нерешителност да извдят на показ свинщините оставени от управлението на Борисов. Сред по-нататъшните последици може да очакваме дори замразяване на членството на България в НАТО и ЕС. Сега това изглежда абсурдно, но войната срещу Украйна на 23 февруари също изглеждаше такава…

 

Има обаче и лоша новина за празнуващите путинофили, които днес пият за своя идол: Никой не обича предателите. Путин им плаща, но ги презира. Борисов се прегръща с него и въртя „геврека“ в Турция на Турски/Руски поток, в който наля 3 милиарда на българските данъкоплатци, но знае как са го наричали Путин и Ердоган, когато са хапвали в луксозната резиденция на турския президент на брега на езерото Ван, копие на някогашния дворец на селджукския султан Кай Кубадх Първи… Да попита някои служители в посолството ни в Анкара.

 

Очертава се освен икономиката, да загубим и свободата си. Но пък Путин ще ни огрява чрез марионетките си в София. Нали това е мечтата на част от българите. По-продажната и по-гръмогласната част.

 

Както се казва: Старите зависимости ръжда не хващат… Нещо като Закона на Ом за зависимостта между напрежението, тока и съпротивлението на проводника в електрическа верига. Само дето ние не оказваме никакво съпротивление.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 29034 |23.01.2022 Румен Радев и страховата невроза на българската мафия . 15| 12725 |28.12.2020 Българската мечта: беден и прост с чекмедже и власт . 9| 12561 |28.05.2019 Швейцарски доклад: Българската икономика е сред най-неконкурентоспособните . 12| 19852 |30.12.2018 Българската журналистика през 2018 - липосукция, възход и реквием

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads