Реклама / Ads
54| 20742 |19.01.2022 ГЛАСЪТ

Борисов, кощунство е да правиш политика от човешката скръб

.
Бойко Борисов
Жестокото убийство в Русе потресе хората, но сякаш укрили лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов за нови “подвизи” в политиката. От няколко дни той прави неистов напън да ни убеди, че убийството на една жена, съпруга на местен активист от ГЕРБ и последващото му разкриване, пряко зависят от състоянието, в което се намира МВР сега.
 

В Русе упорито се коментира, че непосредствено след като бизнесменът Бедрос Пехливанян разбрал, че съпругата му е изчезнала, а домът му ограбен, Борисов го убеждавал настоятелно и многократно, да даде публично изявление, в което да разкритикува полицията, че  не си върши работата и затова посегателството не е разкрито. Много често в недалечното минало Борисов се хвалеше, че от него по-добър полицай и разследващ няма. Ако си вярва сам в казаното, би трябвало да знае, че за да се съберат доказателства за дадено престъпление, е нужно време.



След като след три дни се разбра, че ченгетата са заловили престъпниците, Борисов пак не спря изявите си. Побърза да сложи още малко сол в раната с пост във Фейсбук, с който отново опита да насочи светлините на прожектора към себе си: "Въпреки чегъртането и в МВР, има останали достойни полицаи!”. Бившият премиер явно продължава да ни взима за  “лош човешки мат'рял”, защото и с невъоръжено око се вижда, че политическите рокади не засягат истинските професионалисти и те си вършат работата. 

 

Днес лидерът на ГЕРБ продължава да наглее, гадаейки на глас какво би се случило, ако пострадалият не бе от ГЕРБ, а от “Продължаваме промяната”. Ако ще и задно салто да направиш, няма как обвързването на  политиката с тежко криминално престъпление като това, споходило семейството на Бедрос Пехливанян, да ти донесе успех  и нова слава. Как не се намери някой, който да дръпне на Борисов ръчната спирачка поне в този момент. Вярно, че много лесно може да му се затвори устата със статистиката на вътрешното ведомство от времето, когато той бе там и когато нито едно от поръчковите убийства не беше разкрито. Днес статистиката е обратна - огромен процент на разкриваемост.

 

Ако има нещо “положително” в цялата тази риторика на Борисов, това е падането на поредната маска, зад която се прикрива. Защото да решиш да трупаш политически дивиденти на гърба на чуждото нещастие е кощунство.

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 18764 |10.01.2022 Шефът на Булгаргаз се държи като човек на Борисов, гледащ към ареста . 30| 42560 |13.12.2021 Борисов, окрадохте милионите за диги и язовири, сега хората бедстват! . 23| 75802 |21.11.2021 (Не)Уважаеми Борисов, стига лъжи. Ето някои факти . 22| 18280 |16.10.2021 Борисов, Гешев и псевдологията - власт вместо психиатрия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads