Реклама / Ads
0| 14754 |04.04.2022 ГЛАСЪТ

Буча: Иди и виж! Докато гинат хиляди в Украйна, путинофили у нас се татуират

.
Руският режисьор Елем Климов засне филма „Иди и виж“. Шокиращ разказ за зверствата на хитлеристите в беларуско село по време на Втората световна война. Адът е пресъздаден през очите на юношата Фльора, който вижда изпепеляващи човешката душа сцени на насилие. Вижда ги и момичето Глаша.
 

Те стават свидетели как нацисти избиват хората от малко селце, събрали се в местната църква. След това партизаните пленяват германските войници и ги заливат с бензин, за да ги запалят живи. Но преди да пламнат те са избити от озверелите местни жители…
81 години по-късно. Украинското село Буча, недалеч от Киев. Окупирано от руски подразделения, част от „специалната военна операция“ на Кремъл в Украйна. "Освободителната мисия" на руските "миротворци" оставя стотици трупове в Буча. На много от тях ръцете били завързвани с бели парчета плат – почерк на чеченските съюзници на президента Путин.

 

Светът е потресен от зверствата в Буча. Русия очевидно се стресна от случилото се и реши да отрича. Украинците сами били извършили този ад, за да злепоставят руската армия и властта в Москва. Това роди кремълската пропаганда и дори поиска случаят да се разгледа в ООН. СъщатаООН, чиито резолюции за войната в Украйна Москва отхвърли с насмешка…

 

Как ще се чувстват руснаците (Кремъл го оставяме настрани), ако се започне кампания, която да разкрие, че филмът „Иди и виж“ е пропаганден продукт, създаден по поръчка на ръководството на КПСС, за да прикрие зверствата на червената армия в селцето Переходи, с цел да бъдат натопени немците?

 

Има обаче една разлика: Климов е създал художествено произведение, а кадрите от Буча са реални.

 

Първоначално филмът на Климов трябвало да се казва „Убий Хитлер“, но след това се ражда „Иди и виж“. Фразата е от 7-а глава в Откровение на Йоан, в която се повтаря няколко пъти изразът „иди и виж“ по повод унищожението, дело на Четирите конника на Апокалипсиса.
По аналогия трябва ли да призовем днес „Убий Путин“?

 

Не спете спокойно путинофили. Вашият идол се е устремил към Апокалипсиса. В бързината ще унищожи и вас. И това не е художествена измислица или поредното фентъзи. Кланетата се случват пред очите на целия свят. Добре дошли в Путиновия рай!


Огнян Стефанов

 

П.П. И путинофили, побързайте да си татуирате Z на видни и интимни части, защото тези дни товарищ Митрофанова ще ви проверява за лоялност. Чак след това ще се разписвате в хонорарните ведомости...
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 15951 |04.03.2021 От 200 хиляди до 2 млн за място в листите – моделът „чекмедже“ триумфира . 68| 18619 |10.08.2020 Докато си пиете кафето, г-жи и г-да в Европа, тук може да стане като през онзи април! . 42| 19592 |11.02.2019 Прикривани ли са руските агенти на ГРУ в България, докато отравяли с Новичок?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads