Реклама / Ads
11| 6772 |13.09.2024 ГЛАСЪТ

И гаргите вече не се плашат от Путин, но той има от какво да се страхува. Педофил поискал убежище в Русия

.
Напрежението в Кремъл нараства, докато британският премиер сър Киър Стармър и президентът Джо Байдън се канят да обсъдят възможностите Украйна да се защити, използвайки ракети и снаряди на руска територия. Става дума конкретно за американските HIMARS и британските Storm Shadow. Решението ще бъде взето вероятно още днес, петък, 13 септември.
 

Путин не издържа на напрежението и „пръв мигна“ – заплаши с война, ако Лондон и Вашингтон позволят на Киев да използва ракети дълбоко в Русия.

Едновременно с това руски медии назоваха 6 британски дипломати, които са заподозрени в шпионаж и трябва да напуснат Москва.

 

Путин не би посмял да започне война срещу Запада

 

Нито руската армия, нито руската икономика имат сили да понесат война, с каквато заплашва Путин. Например „голямото страшилище“ самолетът Су-30СМ2 е все още рядкост във ВВС. Онзи ден един от наличните общо 4 в летателна кондиция бе свален от украинската ПВО...

 

Без китайски чипове руската военна промишленост е под средното ниво на световните стандарти.

Освен това жизнено важни партньори на Путин като Китай и Индия ясно му показаха, че няма да има тяхната подкрепа за ескалация на войната.

 

Стокообменът между Русия и Китай достигна кулминация от 270 млрд долара. В същото време стокообменът на Пекин с Евросъюза е 590 млрд евро, а със САЩ – 560 млрд долара. Дали Си Дзинпин ще зареже икономически отношения 5 пъти по-полезни за страната му заради болните амбиции на Путин?

 

Да не говорим за доскорошния „приятел“ на Путин турският президент Ердоган, който преди 2 дни категорично заяви, че Крим е украински и Русия трябва да се изтегли от Украйна.

 

Перспективата за повече помощ за Украйна дразни ужасно Владимир Путин, който се опитва за пореден път да играе ролята на плашило за НАТО и САЩ. Съотношението на силите е такова, че подобна реторика може да хване на въдицата единствено хора в Русия.

 

Премиерът Стармър отговори лаконично: Руският президент има правомощията и възможността да сложи края на войната в Украйна веднага. Да го направи и няма да се налага да разговаряме за оръжия.

Британският премиер категорично отхвърли заплахите на Путин като несъстоятелни.

 

Междувременно офицер от руската ФСБ (бивш КГБ) пожелал анонимност, заявява, че той и неговите колеги са се „уморили да тичат“ подир британски шпиони в Москва и други градове. Налагало се с часове да мръзнат на пейки или зад дървета и ъгли, докато дипломати на Лондон провеждали срещи с представители на организации, които в Русия са обявени за „чуждестранни агенти“. Руските ченгета висяли за да снимат и разговори на британците с журналисти от „неправилни“ медии, пише британският The Times.

 

Руските заплахи са нищо повече от щипка сол

 

Полският премиер Доналд Туск заяви, че не е разтревожен от предупреждението на президента Путин, че страните от НАТО ще бъдат "във война" с Русия, ако позволят на Киев да използва ракети с голям обсег срещу нейната територия.

Доналд Туск заяви пред репортери, да не се отдава голямо значение на коментарите на Путин. Те са нищо повече от щипка сол, - иронизира Туск заканите на руския президент и допълни: Заплахите на Путин по-скоро издава трудната ситуация, в която са изпаднали руснаците във войната срещу независима Украйна“.

 

Не става въпрос да бъде подценявана Русия и опасността от Путин, който е доказал, че за него никоя военна авантюра не му е чужда, независимо колко руснаци ще загинат и какви загуби ще претърпи руската страна. Но заплахите му все повече олекват и дори гаргите вече не се стряскат от тях, пишат руски военни блогъри.

 

Путин е този, който има много какво да губи. Не само в икономически и финансов план, но и като престиж, който Русия е имала в различни периоди на партньорски отношения със Запада и останалия свят.

 

Михаил Миланов

 

П.П. На 23 август 2024 г. Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, заяви пред изданието „Комсомольская правда“: Хиляди чужди граждани обсаждат дипломатическите мисии на Русия с молба да живеят тук, за да се спасят от умиращата западна демокрация. Кратка справка показва, че през последните няколко месеца едно единствено американско семейство е поискало убежище в Русия по неясни причини. В Русия се е „спасил“ и американски гражданин, известен като „Бостън“, който е бил заподозрян за съхраняване на детска порнография и прояви на педофилия. Информацията е на сайтът exler.world, а текстът е със заглавие „Как пее мидовската гарга“ (Мария Захарова). Според автора само дебили могат да слушат захаровите тъпотии за руския Мордор на Путин…

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 7944 |10.09.2024 Къде е Путин? Русия разлюляна, Москва трепери от HIMARS, краят на войната идва . 29| 35614 |09.09.2024 Александър Стоянов: Резултатите от 9-ти септември са съизмерими с унищожаването на Търновското царство . 21| 10884 |05.09.2024 Нежеланата България: Защо Лъки Лучано и Ескобар са мишлета пред нашите управници? . 51| 12250 |31.08.2024 Защо медиите и властта мълчат за горящите руски знамена в София? Московски пуч срещу етническия мир у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads