Реклама / Ads
0| 57802 |14.03.2022 ГЛАСЪТ

Източник от Москва: Идват драматични събития в Кремъл, Путин пада или ликвидира недоволните

.
До дни се очакват радикални промени в Кремъл. Очаква се президентът Владимир Путин да се оттегли или да бъде „оттеглен“. Целта е да се спре войната в Украйна и Русия да седне на масата на преговорите с представители на Запада. Ако Путин откаже, може да се стигне и до краен вариант. Това съобщи за Фрог нюз източник от Москва, близък до среди в правителството.
 

Със задачата да бъде отстранен „господаря на Кремъл“ са се заели четирима от най-доверените досега хора на държавния глава. Те представляват кръга, който преди трийсетина години са вкарали незабележимия с нищо офицер от КГБ в голямата политика. Причината е, че „техният човек“ се е откъснал безвъзвратно от действителността и е преминал всички граници, които може да си позволи един диктатор в XXI век.

 

Четиримата участвали активно в плановете за война в Украйна. Идеята била Западът да бъде шокиран и да приеме всички условия на Кремъл спрямо Украйна и изтеглянето на НАТО от руските граници. Най-важното условия обаче било Русия да бъде призната за велика сила и равностоен партньор на САЩ, ЕС и Китай, - коментира още нашият източник. Според него, след провала на намеренията Украйна да се предаде за няколко дни, Путин изпаднал в нервна криза и започал да обвинява висши военни и шефове от тайните служби, че са го предали. Двама генерали вече били задържани. Стигнало се до размяна на тежки упреци между Външното разузнаване и Главното разузнавателно управление на Руската армия (ГРУ). Военните разузнавачи били упрекнати, че не са успели да съберат точна информация за възможностите на украинците във военната област. Сергей Наришкин, шефът на външното разузнаване пък е критикуван остро на настроенията във властта в Киев и решимостта на обикновените хора да защитават Украйна при всякакви обстоятелства.

Жестоките санкции срещу Русия и световната реакция срещу агресията на руските войски допълнително изнервили господаря на Кремъл и наложили да се действа бързо и радикално.

 

В най-скоро време кукловодите от бившето КГБ щели да предприемат действия за отстраняване на Путин. Това щяло да стане по здравословни причини или по радикален начин, ако той откаже. Важното е Росия да спре войната, Путин да бъде обвинен за цялата ескалация на напрежението в Европа и света, а Русия да седне на преговаря реално. Това бил единственият начин за излизане от смъртоносното кърваво блато, в което влезе руската страна и вкара там 50-милионна Украйна, коментира още нашият московски източник, кото не може да бъде назован от съображения за сигурност.

 

Междувременно службите на Москва са засекли готвен атентат срещу Владимир Путин. Имало задържани двама души, но те вероятно са били посредници, а изпълнители, още по-малко поръчители. Самият Путин заповядал случаят да се пази в тайна, за да не се създадат настроения у руските граждани, че той взима грешни и дори фатални решения, които предизвикват кръгове да търсят начини да го ликвидират. Охраната му е утроена. Броят се на пръстите на едната ръка хората, които знаят къде нощува.

 

Алексей Венедиктов, Член на Обществения съвет към Министерството на отбраната на Русия до 2019 г, журналист и писател, считан за един от най-информираните мъже в страната за това какво се случва в Кремъл: „Съществува отряд от убийци от специалните служби. Те поръчват показни екзекуции дори извън граница. Те убиха Литвиненко, за да сплашат политическия елит в Москва и да гарантират продължаване на управлението на Путин. На него му е казано, че не може да се откаже, защото ще бъде съден. Тези хора решават съдбата на Путин, каквото решат – това става“.

 

Фриц Ермарт, бивш шеф на Съвета за разузнаване на ЦРУ на свой ред коментира: „… Групата на Игор Сечин дава сериозни сигнали на Путин, че Русия не трябва да излиза от зоната на мрака“.

 

Игор Сечин е един от най-най-близките хора до Путин. Също така е в списъка на олигарсите, ръководител на „Роснефт“, с диплома на филолог… Известен е с бурния си нрав и с лошите си отношения с повечето богаташи, които се опитва да злепостави пред Путин. Генералната прокуратура няколко пъти отказва да провери милионите и имотите на Сечин в чужбина, за които се носят легенди.

 

В някои кръгове в Москва през последните дни се говори за нова група за „мокри поръчки“, еманципирала се от ръководстовото на тайните служби и няколко от от най-верните хора до Путин – те са огромна заплаха за него, защото все още не е ясно, кой е мозъчният тръст зад тях. Предполага се, че става дума за висши военни и разузнавачи, които не подкрепят агресивната политика на Кремъл и желаят партньорски отношения с Европа, САЩ и останалия свят, допълва нашият източник.

 

Според него съществува и втори вариант, който не е за подценяване: Путин ликвидира опонентите си в Кремъл и налага сталински режим с всички, произтичащи от това, репресии и крайности, смята източникът ни в Москва.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 18795 |23.12.2020 8 източника, от които Гешев можеше да разкрие Мата Хари, но отказва . 40| 21121 |28.07.2020 Сънувате: 2 млрд идват при вас, а Борисов отговаря за записа, дето го провериха в САЩ . 49| 19686 |10.10.2019 Глас от МО: Брюксел е източникът на злото, ДАЗД са наглите, в СУ – лесбийки, а Давос - Содом . 0| 9176 |29.03.2016 Изобретихме полицейска клоунада. Американци идват в Симеоново на курс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads