Реклама / Ads
7| 21356 |20.12.2016 ГЛАСЪТ

Как крокодилът в българското езеро стана на патъци 45-и номер

.
Познайте на кого са тези обувки и аксесоари
7 млн гледат в объркано как стотина гледат своето. Що е то? Политици тъкмят правителство. Каквото и да ви говорят, в каквото и да се кълнат – винаги става дума за пари. Адски много пари.
 
По-лошо от това да продадеш тялото си, е да продадеш името си. Думи на Аристофан. По днешните български политически мерки Аристофан е кръгъл глупак. Аутсайдер. Тук значение има какво е казал Борисов, например. Защото е нашият канасубиги*. Или боритаркан* Цв., политкомисарят на канасубиги... Именно канасубиги Б.Б. е изрекъл фразата: Мъжко е да обещаеш, човешко е да не изпълниш. Кърти мивки! На това място Аристофан си посипва главата с пепел. Ако древният драматург знаеше, че канасубиги си е говорил и с великият бял вожд Тръмп, щеше  направо да се изкорми. Макар да няма и едно доказателство за такъв разговор...

 

Какво казва психологията по въпроса

 

Друг политик и пълководец пък казал: Ако знам, че думата ми е моето аз, ще умра, но ще я изпълня. Защото моята дума, това е моето име. Горкият Цезар, неслучайно падна от ножа на най-близкия си...

Да държиш на думата си може да изглежда достойно и дори величаво, но у нас това е отживелица. Ако политиците ни робуваха на тези ценности,, вече щяхме да имаме служебен кабинет и дата за предсрочни избори. Вместо това имаме задкулисни договорки и опити да се държи властта, колкото може по-дълго. Заради народецът, естествено, за какво друго...

 

В този ред на мисли, наивни изглеждат и психолозите, които продължават да твърдят, че постъпките на здравия човек трябва да съответстват на думите, които произнася. Да има равновесие между слово, морал и реалност.

Да живееш чрез лъжи, според учените глави, означава да живееш в двойственост. Когато тази двойственост стане очевадна и почнеш да я възприемаш като нормалност – вече си в света на шизофренията. А тя е разпад, разрушение на същността на човека. Изпразване от съдържание, в резултат на което остава само обвивката. Фалшива обвивка. Празна обвивка. Вредна и страшна обвивка. Тук е така.

 

Притча

 

Преди много години, на брега на езеро мъдрец седял на камък и съзерцавал водата. По едно време откъм двореца се чули песни, смях и музика. Към езерото се приближавала свитата на халифа, съпровождана от музиканти, поети, танцьори, фокусници, жонгльори... Когато групата стигнала до брега, халифа извадил голяма кожена кесия и започнал да хвърля във водата златни монети. Всички радостно се хвърлили в езерото да събират драгочценното злато, славейки името на своя господар. В този момент той съзрял възрастния мъдрец и се приближил до него.

-         Учителю, ти си мъдър и скромен, но имаш голямо

семейство, а родителите ти са болни. Защо не влезеш във водата да вземеш и ти няколко златни монети, да си помогнеш?...

 

Следва специален списък, а след него ще намерите отговора на мъдреца.

 

Списък

 

Бойко Методиев Борисов

Цветан Генчев Цветанов

Божидар Цецов Лукарски (нямаме нищо общо с презимето на г-н Лукарски, да сме наясно)

Петър Стефанов Москов

Валери Симеонов Симеонов

Красимир Дончев Каракачанов

Румяна Генчева Бъчварова

Меглена Щилянова Кунева

Найден Малинов Зеленогорски

Владислав Горанов

Корман Якубов Исмаилов

Николай Нанков Ненчев

Лиляна Павлова Николова

Цвета Вълчева Караянчева

Делян Славчев Пеевски

Ахмед Демир Доган...

 

Това не е възпоменателен списък за прочитане при тържествена заря. Тц. Списък е по Дарвин, Юнг и Ломброзо. Доказва го номинацията на Москов, Зеленогорски и Христов за премиери от РБ.

Предупреждават лекарите, че под обвивката е пустош, ама кой да слуша. Май е по-добре, ако човек е изпуснал чужбината, да е в лудница...

 

Продължение на притчата...

 

-         Господарю, - отвърнал мъдрецът – ти си много щедър и

аз ти благодаря за предоставената възможност. Но вчера пак бях тук и съзерцавах езерото. По едно време ти, господарю, и няколко войника доведохте голям крокодил и го пуснахте в езерото. Чудя се дали още е тук...

 

Готов съм да чуя поне едно име на наш политик, който не е скачал в езерото да събира златни монети. Както и поне един управник, който да не е пращал крокодил да ги брои.

 

Много канасубиги и боритаркан – малко орда. Орда сирак.

 

Поуката: Когато положението стане съвсем лайняно - разбирай „посветено” на стабилността, - ордата трябва да се оправя сама.

 

Действителността: Златните монети в българското езеро са винаги менте, защото този, който ги хвърля е менте. Скачащите да ги търсят биват инвалидизирани от крокодила. Да, да, крокодил наистина е имало, но след поредните преговори за нов кабинет, е убит по заповед на Б.Б. в името на демокрацията, одран и превърнат в луксозен коледен комплект: патъци 45-и номер, портфейл и колан. Мъдрецът е изпратен с почести на кучето в гъза, където с него се заели прокуратурата и НАП.

 

Огнян Стефанов

 

------------------------------------------------------

 

Канасубигиводач при прабългарите, обявил се за бог

 

Боритаркан - висш съветник на кагана, често замесен в интриги и заговори

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 13803 |27.03.2024 Как падна Търновската крепост: Защо на харвардци не им се получи Win-Win стратегията за преговори? . 16| 8317 |24.03.2024 Манол Глишев: „Крокус“: поредният „Норд-Ост“? . 18| 8759 |22.03.2024 Копейките и готиното бъдеще без НАТО: Копайте, копайте, ние сме от отдел „Пропаганда“ . 39| 24083 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads