Реклама / Ads
18| 18311 |20.07.2018 ГЛАСЪТ

Кака Менда - мушица с примряла душица, защото Кирето не е Филип

.
Менда Стоянова - усмихната... Източник: БГНЕС
Грамофон свири, майка плаче. Обичайното българско положение. Съдът отсъди Кирил Домусчев да върне 58 млн на държавата за неизпълен приватизационен договор по придобиването на Българския морски флот. Държавата обаче гласува поправка в закона и Домуса, както галено наричат бизнесмена някои, няма да връща нищо.
 

Вицето Валери Симеонов вика, че това е подло и може да си вземе шапката – и където му видят очите. Сиреч: Чао, власт, чао, коалицио! На което Сидеров отвръща: Седиш на гнил клон. Прав ти път.

Откакто прокуратурата му скръцна със зъби патриотът Сидеров е очень осторожен с думите. Което му носи двойна полза: влезе във властта и участва в сделките. Казва се: политически обигран. Валери не е обигран, затова го хокат и му се смеят. Тръгнал законите да спазва, хе, хе… Ние пък ще ги променяме според ситуацията и човека, а ти пак ги спазвай. Нещо такова се опита да изрече Данаил Кирилов, шеф на правната комисия, но както обикновено предизвика стомашни киселини. Главното обаче се разбра: Кирчо няма да плати нищо. Що да плаща? Той да не е Филип? „Филип Морис“ имам предвид.

 

В този сюблимен момент очаквахме наивно кака Менда Стоянова, дето ни облъчваше колко нужни са 15 млн, които можело да получи държавата от нов акциз за бездимните цигари, да скочи гневно. Щото нали – губим близо 60 милиона, не някакви пикливи 15… Не скочи. И не запя (нали е доктор хонорис кауза на Пловдивската музикална академия):

 

Заплакала е гората,
гората и планината,
заради Индже войвода.

 

Тази песен ми дойде, защото след двеста и кусур години сме опряли пак до Индже… Кака Менда обаче знае: няма вече юнаци, няма войводи – тях ги избиха. Има наши и ваши. Кирчо е от нашите. По-лани му достроихме стадиона с народни пари. После оглави работодателска организация. При него живее, казват, другарчето му Владко Горанов, финансово гуру на Д.П., ако разбирате от инициали. Затова и кака Менда е по-ниска от тревата, по тиха от водата. И да запее, ще нещо от сорта на:

 

Кацнал бръмбър на трънка

 па захванал да дрънка

дочула го мушица

със примрела душица.

 

Примрела, примрела, ама като размаха пръст… Цецо много й се радвал, колко бързо схващала кога да е гневна и кога – с примрела душица.

 

Всичко това в името на народа, ако не сте разбрали. Ама тоя народ глупав, все си мисли, че са го прекарали с едни милиони покрай Кирето. Не е точно така. Прекараха го с милиарди – покрай Кирето и много други като Кирето. За което народът сам си е виновен. Щото да чакаш Индже да стане от гроба...

 

Грамофон свири, майка плаче, кака Менда не подхваща сол – си – ре…

 

Валерия Ковачева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10770 |19.07.2018 Бройлерови атаки срещу ”заговора” и обратният ефект от тях за кабинета . 7| 13189 |18.07.2018 С чумата по животните ще се справим, а с другата чума? . 56| 20701 |13.07.2018 Пияният Юнкер трябва да бъде спрян, преди да е съсипал Евросъюза! . 28| 22798 |11.07.2018 Може ли Лукойл да събори властта? Може и още как

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads