Реклама / Ads
2| 19771 |13.08.2016 ГЛАСЪТ

Към Анкара: Искате Пеевски – получавате джихад! Дупе даваме – Пеевски не

.
Което е забранено някъде, не е забранено навсякъде...
Ако - повтарям: само АКО Турция посмее да поиска Пеевски – обявяваме й война. На мига. Не просто война, а свещена война. Джихад по тяхному. Питате се, за какво им е на турците Пеевски? Заради контрабандните цигари. Така твърдят. Но според мен искат да докажат на когото трябва, че са добри мюсюлмани и не правят компромиси със свинското.
 
Защото в Корана - Ел-Бакара 2:173, Ел-Маиде 5:3-6, Ан-Нахл 16:115 пише: „Под възбрана за вас са мършата, кръвта, свинското месо и закланото за друг, а не за Аллах; и удушеното, пребитото, погиналото при падане, намушканото, и от което звяр е ял освен което сте заклали още живо според предписанието и принесеното в жертва на каменните идоли; и да гадаете със стрелите. Това е нечестивост. Както виждате – подготвил съм се. Нали затова го вкараха Пеевски с бизнес морука му - Доган ага - в черен списък. Уж заради контрабанда, но подозирам, че е заради свинското. Сега на мода у съседите са черните списъци, както вероятно сте разбрали. Едни били превратаджии, други не подкрепяли демокрацията, ама анти сланината си остава най-важна. Прояде ли турчин сланина – край с империята. В този смисъл би било тактически правилно да им го дадем Делянчо. Но имаме чест. По него другите съдят за нас. И викат: Мани ги тия прости българи, щом Пеевски им е кумир! И махат с ръка – демек: пълни боклуци. Може, ама като боклуциси правим каквото искаме. Хаос, беззаконие, корупция, лъжи – кеф. Верно, че сме най-бедните, ама ние сме свикнали. Чуждо ни е да сме нормални...

Освен това няма да търпим да ни командват. Че и да ни плашат. Щели да пуснат бежанския поток да ни залее. Плашат куче с кремвриш. Каналджийството ни е в кръвта.  Добър бизнес е. Да му мислят Сърбия, Македония, Румъния и от тях на запад. Викат, криели сме баш финансиста на превратаджиите - некой си Бююк. Нищо подобно – ето ви го, да ви е сладко.

Колкото до тупурдията с контрабандните цигари - много се изтърка тая плоча. Добре, спираме цигарите, но Пеевски не даваме. Това е посягане към най-милото. Че к’ъв е Ердоган да ни заповядва?! Пеевски му се приискал, видите ли. Не става. Баста. Но пасаран. За нами Москва. А Плевен и Шипка помните ли? Пеевски е национално богатство, уважаеми başkan Ердоган! Нашата свобода и демокрация. Слънцето, въздуха и водата... Зарад този жив, добре охраняван и охранен светец обсадата на Одрин през 1913-а ще ви се стори като пейнтбол на детски рожден ден. Вярно, че ви дадохме Левски, но такава беше конюктурата. В името на стабилността и дружбата между двата братски народа го дадохме. После го възпяхме. С признателност компенсирахме Къкринското ханче. Знаете как е. Но да посягат на Пеевски – това е прекалено. Той не е просто човек, а сви... пардон – свИ(ти)ня. Панагюрското, Варненското и Рогозенското съкровища взети заедно. Министър Влади Горанов даже вика: Повече е, изчислил съм го. Мощен е като банковата ни система. А на Влади може да се вярва, той от пачки разбира. Ох как разбира само. Освен това с Делян са са другарчета. Една школа са.

Така, че не посягайте, драги комшии, на най-свидното ни. На държавния ни капитал. На националната ни гордост. На новия държавен герб. На човека с голямо Ч, станал приказно богат без да е работил нито ден. На юнака, който 35 години бозае от майка си. И не само. И който с един удар може да разсече банка. Хряс – след което я лапва цялата. Като боа зайче. Като руснак – сельодка с водка. Като политик – подкуп. Като Домусчиев - държавна субсидия. Пеевски, когото народът приветстваше, стичайки се по улици и площади през лятото на 2013-а. Някои нарекоха това протести. Глупости! Ако бяха истински протести Делян нямаше да го има, а той си е тук повече отвсякога. И процъвтява. Поливан редовно от нацията и държавата. Нарича се любов. Всенародна. Затова и стана още по-приказно богат. Али Баба, цар Крез, Бил Гейтс, Зукърбърг и Шейх Хамдан бин Мохамед Ал Мактум са голтаци пред него. Това, което те постигат с хиляди служители, денонощна работа, ум и мъдро ръководство, той прави само с няколко папки. Да, да - папки със снимки и подходящи записи на подходящи хора в неподходящи ситуации, място и пози.

Но най-важното е, че е истински патриот. Патриот с огромно П. Много обича свободното слово и медиите. Никой не ги обича като него: прегръща ги, стиска ги, целува ги. И най-патриотичното: нагърбва се с всички обществени поръчки. Направо се е прегърбил. Не е лесно да се прибират милиарди и да се къса от тях за гърлата по хранителната верига? А там зинали едни... За народа нищо не остава. Ама той се оправя тоя народ.

Обществените поръчки са тежки - понякога изгърбват и най-здравите...

 

И като споменах народеца... Да допуснем, само за миг, че този народ се заблуди – прост е, няма да му е сефте – и рече на комшиите: взимайте го Делянчо. Мислите, че ще се случи? Нееее... Тогава ще скочи елитът. Достойният и некорумпиран български политичеки елит. Ще се вдигне като един. Гора от стомана. След него ще наскачат прокурори, меверейци, дансаджии, нападжии – все юнаци с умни калпаци и смели сърца. Стена! Стена ви казвам, а не като Берлинския дувар, който не издържа дори банда неформали с напудрени носове. Дупе даваме – Пеевски не даваме! Това е слоганът на елита.

Питате дали Турция наистина е поискала Пеевски? Не знам. Държавна тайна. Бойко ще каже. Или няма да каже. Зависи от геополитическата обстановка – висш пилотаж - не е за всяка уста лъжица. Но трябва да сме готови, братя. Щото рекат ли ония, голямо дело ще зафанем. Както викат зевзеците от ЦРУ: Да се надяваме на най-доброто, но да се готвим за най-лошото. Трябва да вземем мерки отсега и да не се отплесваме, че могат да ни изненадат и да не се усетим. Дето вика народът: Ти го йебеш, оно мисли, че търн му вадиш.  Не трябва да се оставяме така да стане. Щото турците обичат да изненадват изодзад. А ние не сме майстори в избягването на опасностите откъм тила. Щото ако бехме, нямаше да сме на тоя хал. На тоя хал? Че к’во му е на хала... Банките са супер. МВР-то е супер. Съдебната система е супер. Здравеопазването е супер. Олимпийците ни са супер. Допинга ни е супер. Оп-п-а, това не трябваше да го казвам. Не че на някой му пука, де. България – супер стар. Пеевски – супер стар.

Такива работи. Юначни.

 

Ахмед Домус

(Поредица "Летни геополитически и патриотични четива")

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 55362 |14.07.2016 ЦСКА, Гриша Ганчев и червеният залез на Пеевски . 5| 29324 |13.07.2016 Ако ВСС не е на Божков и Пеевски – Я. Тодоров да подаде оставка! . 14| 21690 |06.07.2016 ЦСКА показа: Да съборим Пеевски, както Берлинската стена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads