Реклама / Ads
55| 14258 |21.07.2020 ГЛАСЪТ

Кой ще харчи/гепи 29-те милиарда от ЕС, това е въпросът

.
Посрещане на бисерите от Брюксел...
Борисов осигурил 29 млрд евро за България и няма да подава оставка. Чудесно. Всъщност това е разпределението, което са гласували останалите, най-вече големите. Като се подчертава, че всички помощи, свързани с коронавируса и последствията, ще се дават при строго спазване на върховенството на закона. За сравнение: Гърция получава 72 милиарда! Два пъти и половина повече от нас.

Да се върнем към условието за върховенството на закона. България е на последно място в ЕС по върховенство на закона, според всички изследвания през 2019 г. Последно! В същото време сме на първо място по корупция. 

 

Състоянието на върховенството на закона и корупционната среда в България се влошават, а страната изпитва все по-големи проблеми с контролните механизми върху властта и управлението. Това е основната причина за смъкването в класацията, пише в доклада на Световен проект за справедливост" (World Justice Project, или WJP).

 

В България законът е това, което Борисов казва и поръчва. Това пише през януари т.г. авторитетното германско издание "Шпигел". Статията е озаглавена "Дъното в ЕС". 

"Законът е това, което Борисов казва и поръчва, понякога по телефон или с бележка"... "За него е важно да не се проявява като автократ, но неговата система няма много общо с върховенство на закона", пише авторът Кено Версек. 

 

Това означава, че от тези 29 милиарда можем да получим много по-малко и дори нищо, ако хванат нашите хубавци, че ги делкат с другарчетата си по обществени поръчки и мафиотски кръгове. А рекат ли, ще ги хванат.

 

България е на последно място в ЕС по доходи, пенсии, качество на здравеопазването, качество на образованието, продължителност на живота и пр. На първо по корупция, бедност, неграмотност, употреба на наркотици сред учениците, употреба на алкохол, жертви на катастрофи, домашно насилие и пр.

 

За това трябва да отговаря Борисов! А ние само ще предполагаме колко от европейските милиарди, идващи тук по силата на членството ни в ЕС, ще отидат в чекмеджето и фирмите край властта и кръга на Пеевски и Доган.

 

Не можеш да се хвалиш с нещо, което не е лична заслуга и да мълчиш за всичко, което уличава управлението ти в корупция и некадърност.  

 

Трябва да е ясно: няма върховенство на закона и борба с корупцията, защото управлението няма как да се бори със себе си. Затова главен прокурор е Иван Гешев, а шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Те са там, за да удрят критиците на властта и да манипулират общественото мнение и Брюксел, че това е борба с корупцията и върховенство на закона. Там са и за да пазят изворът на корупция – мафиотизирания кръг "Пеевски – Доган", от който са самите те. Това е толкова очевидно, че не се нуждае от повтаряне на доказателствата и фактите.

 

Българите не вярват, че от тези 29 млрд, с които се хвали Борисов, дори 1 евроцент ще стигне до обикновения човек. И са прави. Когато си 12 години на дъното на ЕС няма никакво съмнение, че милиардите се крадат. И тогава излизаш на улици и площади да задаваш въпроси и да търсиш сметка. Това, че си законно избран - мантрата на властниците и техните ибрикчии, - не означава, че ти е дадено право да крадеш, лъжеш и безчинстваш. Нямаш и имунитет срещу гражданския контрол.

 

Нямало алтернатива на сегашното управление - другата опорка на властниците. Това наистина е тъпа шега. Ами погледнете се кои и какви сте, след това погледнете хилядите на площадите. След това сравнение, ако ви е останал мозък поне колкото на пиле, моментално трябва да се скриете при откраднатите парички и да не се показвате дълго време.

 

Да знаете: Всяко друго управление, което не произтича от Доган – Пеевски и политико-мафиотските структури, е алтернатива. Всяко!

 

През 1973 г. един полицай – Франк Серпико, разкрива огромни корупционни схеми в Нюйоркската полиция, стигащи до прокурори и сенатори. Тогава властта взима решителни мерки като разпуска структурите на полицията в мегаполиса и назначава млади кадети и випускници от полицейските академии. И тогава някои твърдели, че няма алтернатива и прочие глупости. Днес престъпността в Ню Йорк е 14 пъти по-ниска от тогава, а разкриваемостта се е увеличила многократно.

 

Винаги има алтернатива. Тук това се отрича, за да могат свинете да изядат и тези бисери, задаващи се от Брюксел. И това ще се случи, ако остане сегашното управление. Моделът е такъв.

 

Затова: ОСТАВКА!

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 17935 |18.06.2020 Два ареста или гражданска война – това е въпросът . 0| 18339 |19.05.2020 На Пеевски с любов от признателния български народ. Това искат . 31| 13666 |26.02.2020 Ако все още не сте в затвора, това не е ваша заслуга, а наш пропуск . 11| 17094 |04.07.2019 В черепната кутия не са открити ум и съвест, но Иван Гешев едва ли знае това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads