Реклама / Ads
22| 12737 |12.06.2016 ГЛАСЪТ

Лопедиум и глупедиум за МВР с изутите гащи

.
МВР ръководи акции от ”оперативния център”...
МВР е покосено от „рядкото” щастие. Затова наблюдава екшъните през прозореца. То прилича досущ на онзи тип от рекламата, дето се оглежда с изути гащи от тоалетната чиния. Този път службите и МВР бяха зрители на гюрюлтията и труповете в Слънчев бряг. След което ни пуснаха аргументите си от двете нули.
 
Изговориха се и се изписаха много неща по повод „битовия инцидент” с Митьо Очите и Божо Козела. Бяхме принудени да чуем поредните нелепи изказвания на министрите Румяна Бъчварова и колежката й Николина Ангелкова.

Бъчварова: „Конфликтът е възникнал спонтанно. Няма данни да е подготвян предварително и не е имало брадви. Няма политически чадър над Митьо Очите”.

Елементарно. Всеки, който не е покосен от енцифалит, би могъл да разбие тази теза: Конфликтът не е възникнал спонтанно, защото участващите са се готвили за него. Признават го и хора от техните среди. Това, че МВР не е знаело е проблем на МВР, а оттам и на всички останали. Данни са нямали само службите, което вече е традиция. И да, няма политически чадър над Митьо Очите – има покрив и политически гръмоотвод. Бъчварова като няма кураж да го признае, поне да си мълчи, за да не се излага повече. Ако въобще е възможно повече...

 

Ангелкова пък успокои чуждите и нашите летовници с ведрата новина: От 15 юни екипи от полицаи и общински служители ще проверяват нивото на шума в курортите. Проверките ще стават чрез специализирани уреди.

Ангелкова, да не забравите шумозаглушители за автомати и торби за гилзите. Вземете и уреди за мерене на силата на изстрелите – от пистолет, автомат и пр. Понякога децибелите от „битова” стрелба достигат 100-110 dB, което превишава дори звука от чалготеките. Не е лошо да се напечатат и диплянки: „Как да оцелеем по време на стрелба”. Ще се разграбят като топъл хляб.

 

Толкова за двете дами, оказали се на министерски постове по странно хрумване на съдбата. Ама много странно...

 

Специално внимание обаче заслужава главният секретар на МВР Георги Костов. Специално в смисъл на медицинско. За него министър Москов да осигури двойна доза Лопедиум и да потърси Глупедиум. Може и на бартер от Турция – знае как. „Сигурността на Слънчев бряг е на добро ниво”, изцепи се „красивият ум” Костов след стрелбата, труповете и ранените. Или Костов е за санитарите или го чака светло бъдеще или тайно пише в жанра фентъзи... Говори се, че след допълнението му, че „скандалът е битов”, от адреса му са се поинтересували от МБАЛНП „Свети Наум”. Костов обаче не спря дотук. На препоръката на премиера Борисов, че полицията е трябвало да прибере другарите на Очите пред болницата, които обиждали и заплашвали медии и кой ли още не, той изръмжа: Не ни е работа да висим пред болниците! Прав е, другаде трябва да висят и действат, но все не се случва. Някои наричат гласека смешник. Не са прави. Погребален агент е. На път е да погребе цяла система и ведомство. Което го прави по някакъв начин талантлив.

 

Работа на МВР и службите е да знаят какво правят и замислят групи и хора като Митьо Очите и Божо Козела. Не само в курортите, но и по села, градове и където й да било. Това се постига чрез „информатори”. Те са част от ъндърграунда и се използват, откакто съществува борбата с престъпността. В МВР има хора, завършили специализирани курсове в Академията на ФБР в Куонтико за работа с „информатори”. Те знаят какво и как се прави. В момента никой не ги използва, защото в сектор сигурност командват некадърниците, поставени от Пеевски и компания. Тези хора целят хаос, защото в хаоса мафията печели. Корупцията е техният начин на живот. Знае го и прокуратурата. И участва.

 

По-голямата част от българите са наясно, че мафията у нас си има държава. Това не е новина. Новина е, че все още има хора, които вярват, че нещо може да се промени. Митьо Очите е направо чавдарче в сравнение с кръговете, които източват държавата и еврофондовете чрез обществени поръчки, рекет, шантаж и медиен башибозук. Корупцията е повсеместна и е на път да ни затрие от лицето на земята. Субекти като Бъчварова, Ангелкова и Георги Костов са фигуранти, поставени да пазят статуквото. Дали го осъзнават е без значение. Както е без значение дали осъзнават, че с действията си компенсират липсата на активно гражданско общество у нас. Което е парадоскс с положителен елемент. Точно тяхното поведение подкопава сегашната власт. У нас революциите и гражданските бунтове нямат почва. Тя е запазена за корупцията и мафията. Интересите на участниците в един момент ще се сблъскат, както вече става, и ще почнат да падат глави на политици и олигарси. Буквално. Вече се е случвало. Ще се случи отново. Много по-рано, отколкото т.нар. елит се надява.

Не е лошо понякога властта да чува и гласът на разума, освен този на интересите. Това означава да си тръгне поне Георги Костов и още неколцина „професионалисти” покрай него. Оставяйки ги на постовете управлението признава, че няма воля за справяне с престъпността. Или не му позволяват.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8460 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45359 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6741 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10373 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads