Реклама / Ads
35| 23778 |12.06.2020 ГЛАСЪТ

Те си мерят п…ите, а ние плащаме масрафа

.
Източник: БГНЕС
На кой още не му е ясно, че новото НСО, което се създава в рамките на МВР от жандармеристи и антитерористи е решение на премиера Бойко Борисов. С него той се еманципира от НСО, което е под „шапката“ на президента. В случая няма нужда от никакви обяснения и аргументи. Такива няма – има лична война.
 

Тя отдавна е преминала в зоната на „ти знаеш ли кой съм аз“ и мерене на… химикалките. Двама генерали в политиката: единият пожарникар, другият пилот – професии-мечтата на много хлапета, преди да проумеят, че краденето по тези земи е по-рентабилно и авторитетно.

 

Експерти отдавна заявяват, че сегашното НСО в този вид е изиграло ролята си и трябва да се реформира. То е очевидно. Вместо реформи обаче, получихме нова служба за охрана със специален статут и режим и нова сметка за плащане. Защото масрафа го поръчват политиците, но ние го плащаме. Ще ни „докажат“, че новата структура ще се финансира от бюджета на МВР. Към този бюджет обаче ще бъдат инжектирани 30-40- милиона за „борба с тероризма“, например и готово. Една от причините, заради която Борисов не освобождава главния счетоводител Горанов…

 

Най-добре е да направим някои сравнения, за да ни станат нещата още по-ясни.

Да вземем американският президент Доналд Тръмп. Шефът на охраната му Кит Шилър споделя, че тя се състои от специално обучени агенти, повечето от които са от извоювала си легендарно име част „Морски котки”. Личната охрана на Тръмп не превишава 25-30 души, част от които са „цивилни” и се смесват с хората наоколо. Когато се наложи да се действа в извънредни ситуации, може да се ползват военни пилоти. След решение на Съвета за национална сигурност при президента обаче.

Личният състав на Сикрет сървис е тайна, но се смята, че е около 4500 души. Без щатските специализирани звена. При население от 340 милиона. В отделните щати има звена за осигуряване безопасността на специални обекти и субекти.

 

Легендарният шеф на руските служители от Националната охрана Евгений Муров е разполагал около 30 до 40 човека, за да осигури безопасността на Владимир Путин. Точният брой никой не знае. Наследникът му Дмитрий Кочнев дори намалил броя на хората, но заради прилагане по-съвременна схема, включваща електронна защита. Например по време на миналогодишния 9-майския поход „Безсмъртния полк” личната охрана на Путин е била от 16 души. Вероятно още десетина са били сред тълпата.

Федералната служба за охрана, наричана „президентския полк“разполага със спътникови кадри на района, който трябва да бъде обезопасен. Отдавна „живата сила“ не е приоритет. ФСО наброява около 13 – 15 хиляди сътрудници. Службата обаче осигурява и охраната на научно-изследователски институти, както и на обекти, свързани с националната сигурност.

 

В Чехия, която е с население около 11 милиона и е на първо място по БВП на глава от населението сред страните от бившия соцлагер, поддържа служба за охрана, наречена Спецдепармамент в състава на полицията. Числеността е около 700 човека.

 

Българската НСО наброява около 1300 души при по-малко от 7 млн население. За сравнение, по времето, когато министър-председател е Георги Димитров в периода 1947-1949 г. тогавашната служба за охрана е наброявала… малко повече от 70 човека. По-късно личния състав нараства до 200 души. По времето на социализма УБО придобива митична власт и значение. „Докато аз бях генерален секретар и председател на Държавния съвет, УБО и МВР не са се преустройвали. УБО беше цяла империя. Те бяха държава в държавата."  Това казва в едно интервю Тодор Живков през 1990 г.

Каквото и да ни говорят, става дума за влияние, политика и пари. Да не забравяме, че НСО от години охранява Ахмед Доган и Делян Пеевски. Броят на гардовете им е по-голям от този на президента и премиера. Доган го возят в автомобил с най-висока степен на бронираност.

 

Служителите се чудят, на кой господ да се кланят и кой управлява държавата…

Това е положението. Едни си мерят п….ите, а ние плащаме масрафа. Защото сме цъфнали и вързали и нямаме никакви икономически и финансови проблеми, нито ни е засегнала пандемията и коронавируса.

 

Държавните гардове - най-важният проблем на България!

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 19251 |11.06.2020 Да разчитаме сигналите от Абу Даби с едно наум за главната цел . 71| 137237 |10.06.2020 Съжалявам, че когато имах възможност не ви застрелях всичките – 2020 г. . 25| 12395 |08.06.2020 Браним бТВ, но забравяме ”чернилките”, дето ги бият всеки ден . 66| 27804 |08.06.2020 Властта живее в една България, а народът в друга /снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads