Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

13| 7393 |29.01.2015 ГЛАСЪТ

Прокурорска жалейка по Освиенцим в Деня на щастието

.
Всички се радват на прокуратурата...
За цял свят Денят на щастието е 20 март. За България обаче е на 28 януари. Питате се защо? Защото на тази дата излезе годишният оклада на ЕК, който е по-снизходителен от предишните. С малко, но все пак. След няколко чисти двойки получихме 3 с два минуса. Каква радост. Триумф!
Същият ден зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, силно превъзбуден, заяви с грейнала усмивка на лицето: "Докладът е откровено положителен за Прокуратурата. Единствено за прокуратурата. Това не е изненада за мен, защото знам колко усилия се полагат, какви успехи са постигнати, а те са и видими, и съм участник във всички срещи с представители на ЕК.

Прокуратурата е похвалена не само заради идеята за децентрализация, а и заради видимия напредък по дела за корупция
".

На вниманието на медиците: изявлението е направено в предаването "Още от деня" на БНТ с водещ Димитър Цонев. Споменавам този факт, достоен за задълбочена психоанализа, защото водещият така и не попита, за кои успехи на прокуратурата по-точно става дума.

 

Трудовият народ с нетърпение очаква Сарафов да внесе предложение в ООН деня за щастие да се промени. И да носи името на Бойко Борисов ("Бойко Борисов е голям стимул за разследващите", - казва просълзен Сарафов в същото интервю...). Защо Денят на свободата и справедливостта да може да се казва "Ден на Нелсън Мандела", а денят на щастието да си няма патрон? Тази несправедливост трябва да се поправи час по-скоро.

 

Добре ще е и Международният ден на правосъдието да се премести от 17 юли през януари. Защото, както ни убеждава Сарафов, държавното ни обвинение вече се е погрижило за пълното ни щастие.

 

Уважаема "шапка на прокуратурата", радостта ви е видимо неестствена. Докладът на ЕК може и да ви изглежда положителен, но всъщност е унизителен. Ако не бяхте толкова суетни, гузни и нарцистични, щяхте да забележите, че цялото съдържание на документа се събира в едно изречение: България е малка, мръсна, корумпирана, неуредена, зле управлявана държава, в която гражданите са лишени от спаведливост, а по този начин и от нормален живот, защото в нея командва мафията, превзела високите етажи на властта, политиката и магистратурата.

 

Не сте разбрали това, г-да 10% от прокуратурата, защото сте част от мракобесието и ужасяващата корупция. Останалите 90% ви търпят само защото са зависими и страхливи, а не защото им харесва.

 

Няма да изброявам всички гафове на държавното обвинение през изминалата година. Ако вие се гордеете с тях, защото ви носят нещо, всички останали българи се срамуват. И страдат. Костинбродската афера е срам за прокуратурата. Съучастието в сриването на КТБ заедно с политико-мафиотски кръг е позор. Отказът да се провери бизнесът и луксозният начи на живот на политик от ДПС е смрад, воня.

 

Шикалкавенията около разследването на Христо Бисеров е подлост. Затварянето на очите пред договорите на частни фирми с Железопътна инфраструктура и с ТЕЦ "Марица-Изток 2", ощетили държавата и българите със стотици милиони, е храчка в лицето на обществото.

 

Заради вас Международния ден на правосъдието - 17 юли, у нас ще се отбелязва на 27 януари - Денят на Холокоста... Неколцина от вас видимо съжаляват, че няма един съвременен Освиенцим, в който устати журналисти да бъдат превъзпитани? Не страдайте - и репресиите ще свършат работа. Следствие, полиция, разпити, привиквания, натиск, проверки - знаете как е. Все пак сте професионалисти. 

 

Борис Петков


П.П. И омбудсманът Константин Пенчев в Освиенцим! Той пък знаел поименно кои са туморите в магистратурата. Нахалник...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 29| 8946 |28.01.2015 Помните ли Гео? Онзи гениален едноок българин... . 11| 12629 |27.01.2015 Заради медийно фелацио свърши "Деган"-ът в аптеките . 64| 9142 |26.01.2015 Кой е СИРИЗА у нас?! . 61| 7935 |25.01.2015 Западът използва и миналото, за да накаже Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ