Реклама / Ads
39| 17858 |06.01.2024 ГЛАСЪТ

Райчевизацията е по-страшна и от чалгализацията. Какво означава 500 000?

.
А. Райчев
Андрей Райчев отново прелива от телевизора. И отново зрителят е залят от кален поток по темата „колективния Запад“, САЩ, ЕС, Украйна и НАТО и с изветрял одеколонен мирис на „Тройной“ и „Красная Москва“ по отношение на Кремъл, Путин и Радев.
 

Напълно логично. Райчев и райчевци защитават олигархо-деспотичния модел на Путин, защото отговаря на техните интереси: да притежават голф игрища, затворени комплекси, в които жилищната площ съперничи по цени на диамантената борса в Антверпен, тлъсти банкови сметки, недосегаемост за контролни органи, прокуратура, КПКОНПИ, обществено влияние (според тях) и прочие благини. В т.н. „колективен Запад“ райчевци щяха да са където им е мястото.

 

Вероятно райчевци биха желали да живеят богато и пребогато, но в сянка и да не се експонират през ден. Но това няма как да стане по две основни причини:

Когато извират и от чешмата, те се превръщат в популярни знакови лица и чрез манипулации печелят влияние в политическите среди. Това позволява техният бизнес да процъфтява и да имат солиден „политически“ чадър.






Зависимости. От тях не могат да се измъкнат, защото тези зависимости им осигуряват точка първа.

 

В събота, Йорданов ден, по една телевизия лицето А. Р. изрече куп лъжи, които сме чували много пъти. Няколко от тях обаче са особено нагли и не трябва да подминаваме.

 

А.Р. самоуверено и с трогателна страст изломоти, че във войната срещу Украйна са загинали над 500 000 украинци досега. Това било някакъв ужас и щяло да става още по-страшно.

 

Лъжа, разбира се. През декември 2023 г. руският военен министър и личен авер на Путин Сергей Шойгу, заявява, че до неговото изявление загиналите украинци са 383 000. И Шойгу лъже, но и той е по-скромен от Райчев!

 

Според различни източници, включително руски, украинските въоръжени сили са общо около 700 000 души. От тях активните войници на служба са около 215 000 души. Излизау че те са избити до крак, което повдига въпроса: С кого тогава воюват руските части?






Чужди разузнавания говорят за украинските загуби до момента между 70 и 80 хиляди души. Киев твърди, че са малко над 25 000.

 

Райчев вероятно неслучайно споменава цифрата 500 000, но тя се отнася за пари, получени от една банка, невърнати и фигуриращи в материалите по едно мега дело. Сумата явно се е загнездила в съзнанието му той я изрича подсъзнателно.

 

Друга опашата лъжа на райчевците е, че в САЩ наесен ще започне гражданска война. Като тази между Севера и Юга, боботи вездесъщият оракул А.Р.

 

Не плачи на чужд гроб, е казал народът.

 

Средната работна заплата в Русия е 1200 долара. Един долар се продава за 100 рубли, по официалния курс. Средната работна заплата в САЩ е 3300 долара.

 

БВП на Русия 2,2 трилиона долара. БВП на САЩ – 25,5 трилиона долара. Колко пъти се нанася руският в американският? Може ли райчевците да смятат?

 

Това са реалностите и никакво слагачество на САЩ или Запада няма нищо общо с това, че американската икономика е най-силна в света, а най-богата на резурси държави – Русия – е на 87-о място по стандарт на живот. Със зловеща диктатура и корупция това е резултатът. Включително и над 300 000 загинали заради малоумието на кагебиста в Кремъл.






Тази кратка статистика отговаря и на АндрейРайчевата лъжа, че щатите били в безпрецедентна криза.

 

Райчевото говорене, наподобяващо боботенето на руски ЗИЛ-157, известен в армията като „джуган“ (от грузински „парче желязо“), набира децибели, колчем стане дума за президента Радев. Когато Радев каза, че Русия ще помете Украйна, го нарекоха руски агент и какъв ли не още. Сега разбират, че е бил абсолютно прав, твърди А.Р.

 

Пак лъжи и манипулации.

 

Ако за победа райчевци, волгиновци и прочие приемат избитите, ограбени и изнасилени мирни жители на Украйна, опожарените домове, болници, училища, театри, сринати цели селища, взривени електроцентрали – да, Путин има с какво да се похвали. От Хитлер насам подобни зверства и военни престъпления бяха позабравени.

 

Реалността с целите на Путин в Украйна обаче е съвсем друга.

 

Киев трябваше да бъде превзет за 3, 5, после за 7 дена. Не се случи. Не се състоя и военния парад на победата по Крешчатик.

Денацификация на Украйна също не се случи. Нещо повече, оказва се, че в самата Русия има над 90 регистрирани движения и партии, изповядващи нацизма и това е отбелязано в доклад на правосъдното министерство в Москва през 2022 г.

 

Вместо разединение на украинското общество, войната постигна обединение на нацията за защита на свободата и независимостта на Украйна.

Путин тръбеше, че „специалната военна операция“ ще спре разширяването на НАТО. Постигна точно обратното – към съюза се присъединяват нови държави.






Тотален провал на кремълските планове. И позор за една нация, дала много на света, но и преживяла тежки мракобесия…

 

Райчевци, волгиновци и подобни продължават да твърдят, че за войната в Украйна е виновен Западът. Ще опитам да обясня като за хора с интелектуален недокомплект: на 24 февруари 2022 г. Путин заповяда и руските войски нахлуха в Украйна. По всички дефиниции за подобна ситуация Русия е агресор, а нападната страна – жертва на агресия.

 

Неприятно е на празник като Богоявление, също и Йордановден да се говори за ерихонските тръби на руската пропаганда в България. Те обаче не ни оставят на мира със своите гноясали опорки. И да знаете: чалгализацията е голям бич за българите и нашето бъдеще като нация, но райчевизацията е още по-страшна, защото опитва да взриви устоите на държавата и това, което е останало от истинските ценности.

 

А най-важното българско събитие днес е рождената дата на Христо Ботев. Това е, което трябва да помним и почитаме винаги. Големият поет и момчетата му положиха кости в Балкана за свободата, която още трудно разбираме и ценим. Да не цапаме стореното от истинските поборници с имената на гореспоменатите крепостни.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 15934 |04.01.2024 Защо трябва да говорим за Албер Камю, който харесвал свободната любов, а не комунизма? Точно затова  . 32| 11984 |03.01.2024 Манол Глишев: Трите феи-кръстници на традиционното семейство . 27| 16557 |30.12.2023 Борисов се освети като човекът на Вова в България. Три начина, по които руските служби вербуват баровци у нас . 56| 15805 |29.12.2023 Алтернативата: В Русия Волгин ще бъде арестуван, бит, изнасилен и осъден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads