Реклама / Ads
66| 11544 |22.07.2023 ГЛАСЪТ

Шум на белезници: Страхливецът Путин няма да се покаже в ЮАР. Прави се на Торбалан за Полша

.
Това го чака...
Министерството на правосъдието на ЮАР е изпратило заповед за арест на Владимир Путин до директора на прокуратурата Шамила Батохи. Изявлението на съда е цитирано от News24.
 

Според изданието това се е случило повече от два месеца, след като Министерството на международните отношения и сътрудничество е представило на Министерството на правосъдието заповед от Международния наказателен съд в Хага (МНС) за арест на руския президент Путин и омбудсмана по правата на децата Мария Лвова-Белова е обвинена в депортиране на украински деца от окупираните територии в Русия. Южноафриканската прокуратура, която признава юрисдикцията на МНС, се обърна към съда, за да убеди правителството да арестува Путин, ако дойде на срещата на върха на БРИКС през август.

По този повод вицепрезидентът на Южна Африка Пол Машатиле заяви, че преговорите с Русия по казуса са били трудни, но ще съм „щастлива, ако Путин не дойде“.

 

Със сигурност г-жа Машатиле ще има повод за щастие, защото диктаторът от Кремъл се уплаши да не му сложат белезниците на летището в ЮАР и да го подкарат като мечка към съда в Хага.

 

Всички раздувки на Москва, че Путин не зачитал Международния наказателен съд, защото бил незаконен, са въздух под налягане. Путин умира от страх да не се окаже в килия и да отговаря за военните престъпления в Украйна, извършени от руската армия по негово разпореждане. Путин знае, че рано или късно това ще се случи. Хашим Тачи, бивш президент на Косово, бе повече от убеден, че е недосегаем за съда в Хага, но го прибраха зад решетките и вече отговаря за деянията си. Там са и командирите на Армията за освобождение на Косово? Правеха се на герои, но се оказаха престъпници.

 

Както се случи и с бившия сръбски президент Слободан Милошевич.

 

Че Путин е страхливец пролича и по време на бунта на ЧВК „Вагнер“. Първоначално обяви Евгений Пригожин и армията му за превратаджии и разпореди да бъдат разследвани, после се отметна и ги остави да „паркират“ в Беларус. Разбира се Пригожин, познавайки мишата душица на вожда, започна отново да прави изявления, че руските войски в Украйна търпят кървави загуби, а военното ръководство е престъпно и некадърно.

 

За да отвлече вниманието от очевидното сгромолясване на собствената му политика, Путин неши да се прави на Торбалан и избълва порция заплахи срещу Полша. Аргументите му са повече от цинични: Варшава имала претенции към територии на Беларус, а Лукашенко бил като брат на Путин и той възприемал това като претенции към Русия. Дори се озъби, че поляците били получили земи, дадени им от великодушния Сталин след края на Втората световна война...

Изумителна е мозъчната недостатъчност на Путин по темата, който нагло забравя, че през 1939 г. СССР на Сталин по силата на договора „Рибентроп – Молотов“ окупира почти една трета от Полша, а другата остави на Хитлер. Москва пленява около 320 000 полски военнослужещи и започва репресии сред мирното население. Близо 400 000 поляци са изпратени в сталинските лагери  в Сибир. Голяма част от офицерството е екзекутирано.

 

За Путин тези факти очевидно са дреболии

 

Поредното заяждане с Варшава обаче няма как да скрие страхът на кремълския психопат от белезниците, които го очакват в ЮАР, ако реши да се появи там. Затова остава скрит в своята дупка в Кремъл и бункера.

 

Станимир Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 11853 |21.07.2023 Смешният вой за ”Миротворец”: Как руските служби ”обгрижват” противниците на войната и Путин? . 40| 18712 |10.07.2023 Радев за мир? Шествия за мир? Ау, касетъчни бомби? Пияндурника Медведев посече путинофилите у нас . 35| 17253 |08.07.2023 Когато украинската армия влезе в Москва – Русия ще заговори за мир. До Путин и Саддам ли се нареди Радев? . 57| 10770 |30.06.2023 В БСП готови ли са да умрат за Путин? Кумирът им се оказа късопишков убиец на руснаци и украинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads