Реклама / Ads
54| 26530 |25.03.2019 ГЛАСЪТ

Цветанов напуска парламента, ще отвори ли война на опонентите си в ГЕРБ

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Изпълнителната комисия на ГЕРБ е стигнала до решение Цветан Цветанов да бъде освободен от задълженията като депутат и шеф на парламентарната група. Той обаче ще остане зам.-председател на партията. Ще продължи да отговаря и за структурите на ГЕРБ в страната. До решението се стигнало трудно, след дълго и трудно обсъждане.
 

Това научи Фрог нюз от източници в НС. Като най-голям защитник на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг. Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и др. обаче били единодушни, че това е единственият начин да се запази доверието на симпатизантите преди изборите през май. Ако остане в парламента, както предлагат някои активисти, това означава всеки ден да бъдем атакувани заради скандала с апартаментите.





Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, ако Цветанов остане, ще е демонстрация на двоен аршин, коментираха депутати, пожелали анонимност. Според тях след връщането на Цветанов в България той ще активира своите върешно-партийни лобита и може да се очакват изненади. Не било изключено да контраатакува опонентите си в партията, за да им докаже, че контролира голяма част от съпартийците си. Борисов бил единственият, който можел да му повлияе да не тръгва да воюва и отмъщава.

 

Борисов имал и последната дума при обсъждане на ситуацията.

Вариантът е одобрен, но Изпълнителната комисия ще се събере, когато се върне Цветанов от САЩ. Ще проведат разговор с него и ще оповестят публично решението. Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат щетите в навечерието на изборите за европарламент.

 

Цветан Цветанов е уведомен за варианта, одобрен от Изпълнителната комисия. Обяснено му било, че по този начин ще са по-малки и щетите за самия него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 22843 |21.02.2019 Закуските на Цветанов в САЩ – срам за американците! . 28| 20460 |11.10.2018 ТОЙ напуска парламента и опъва шапито пред US-посолството в знак на протест . 24| 18309 |21.06.2018 Г-н Цветанов, то бива лицемерие, ама чак толкова.... . 16| 33016 |10.01.2018 Цветанов, Петър Христов не е жертва на „Килърите“ и „Наглите“, вътрешна работа е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads