Реклама / Ads
28| 9334 |22.04.2024 ГЛАСЪТ

Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем

.
Приберете си ръждивите саби, нафталинените потури, вонящите компромати и кафявите публикации в кафявите медии. Опитайте да направите кампания, от която хората да разберат ясно и точно какво предлагате. Например: кога точно ще бъде завършена започнатата през 1974 г. АМ „Хемус“? Кота точно ще заработят едновременно тунелите на същата 50-годишна магистрала? Кога ще бъде реформирано здравеопазването и вместо 380, ще имаме 130 болници, но обслужвани перфектно и с модерни технологии, както е в белите държави?
 

Кога ще заработи съдебната система, а прокуратурата от бухалка на управляващи и мафиоти ще стане защитник на обществените интереси, на всеки гражданин и държавата?

Кога ще намалее и с какви мерки корупцията, поне с 30%, което ще вдигне доходи и пансии със същите проценти? Кажете на хората в села и градове, кога ще им ремонтирате разбитите пътища? Кога ще станат реките и язовирите безопасни?

 

Не забравяйте да се извините и да поискате прошка за глупавите, необмислени и вредни решения като управленци. Обяснете с наведена глава за пуделчето с пачки евро в устата. За провалилия се и съмнителен доскорошен главсек на МВР. Обяснете също, защо сегашния вътрешен министър е толкова важен за ГЕРБ? Защо, бе, хора, като го знаете колко му е КПД и IQ?

Говорете с хората и ги чуйте за липсата на лекари в десетки селища. За забатаченото образование на много места. За корумпираните полицаи, държавни и общински служители, които тормозят хората и са превзели бизнеса в редица селища.

 

Хората искат да чуят простички, но важни за живота им неща. Пуделите, чекмеджетата и лъжите ги отвращават. И се въздържайте известно време от публичност на интимните ви нерегламентирани връзки. Това също много дразни обикновения човек. Не самите връзки, те са си ваша работа, а публичността им.

 

Забравихте протестите от 2020 г. и трябва да кажете защо. Да обясните как се стигна до прегръдка с онези, чиято оставка скандираха хиляди недоволни. Оказа се, че е „прегръдката на смъртта“, както я описват и показват книгите и филмите за мафията.

 

Абстрахирайте се от взаимните остри до неприличност обвинения. Българите може и да не са център на вселената, за каквито искат да ги представят някои любители на конспиративни теории, но не са и кръглите идиоти, за каквито ги приемат много политици.

 

Искате избирателите да ви повярват? Тогава бъдете честни с тях. Покажете с какви коли обикаляте страната, кой плаща, а също и за многобройните охранители, които ще ви пазят от „народната любов“. Разбирате ли колко е нелепо да ви разкарва НСО по митинги и срещи, защото заемате даден пост (именно „даден“…), а целият масраф да плащат данъкоплатците.

Няма да сте честни и открити докрай, това е ясно. Няма такава традиция у нас и никой не го очаква. Но имайте мяра в обещанията, лъжите и манипулациите. Уважавайте хората. Досега само ги унижавате, предлагайки им гротескни сцени от живота ви извън обсега на микрофони и камери. Но ви настигнаха снимките на вашата надменност и чувство за недосегаемост. Ако след изборите на 9 юни се запитате, защо доверието във вашата политическа сили или обединение е толкова ниско – това е един от отговорите.

 

Да не се заблуждават и онези, които вече потриват ръце от очаквания висок резултат. Хората с техните проценти са наясно, както са наясно и с машинациите, чрез които се постигат. Просто на хоризонта няма нищо свястно, заслужаващо масова гражданска подкрепа. А няма такъв субект, защото вкупом сегашните владетели на политическото пространство не допускат свестните да се възприемат по друг начин, освен като луди, ако използваме Ботев…

 

Повечето родни партии и партийни вождове разчитат на хитлеровата констатация: На властта й провървя, защото хората не мислят.

В България май важи една мисъл на Джони Деп: За много неща е виновна властта. За останалите – също.

 

Как ще се държат кандидатите за власт по време на кампанията зависи и от гражданите. Не ги оставяйте да ви заблуждават, притискайте ги да отговарят на всички ваши въпроси, да отговарят за сторените злини.

 

Настоявайте за отговор: За Европа или Евразия на Русия ще работят партийните кандидати?

 

За държава на страха и корупцията или на свободата и законността ще работят напиращите за вашия вот?

 

Не ги оставяйте да ви рецитират клишета, иначе ще ни изиграят за пореден път: договарят се, управляват, крадат от нас и увеличават пропастта между елит и народ. Защото по последни изчисления българите вече са достигнали около 60% от средния европейски стандарт, но реалността е много различна, защото има ужасно богата малка прослойка и огромна бедна маса. Средно аритметичното в случая заблуждава.  

 

И не вярвайте на чужда пропаганда, от която й посока да идва.

 

Искаме отговори и механизми за недопускане на олигархо-мафиотски, латиноамерикански или африкански модел в страна член на ЕС и НАТО, каквато е България. Това трябва да се заяви ясно от всеки гражданин на всеки кандидат, устремил се към властта.

Както винаги и в тази кампания Фрог нюз ще ви запознава с всички разкрития за измами и лоши практики, до които успеем да се доберем с факти и доказателства.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 46224 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 7200 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10750 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка . 23| 8172 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads