Реклама / Ads
16| 8871 |23.09.2021 ИНТЕРВЮ

Методи Лалов пред Фрог: Георгиев е един от хората в СОС, които най-ревностно обслужват Борисов

.
Методи Лалов Източник: БГНЕС
Георгиев е един от хората, които най-ревностно и видимо обслужват Борисов. Този човек преди няколко месеца бе на масата в Банкя, заедно с Фандъкова. Това го очаквахме. Има ли някой от общинските съветници на ГЕРБ, които не са лице на Пеевски? Тези хора са гумен печат на Фандъкова.
 

Това заяви в интервю за ФрогНюз Методи Лалов, част от Столичния общински съвет. Коментарът му идва часове, след като стана ясно, че новият председател на СОС е Георги Георгиев от ГЕРБ. До тук се стигна след внезапната оставка на Елен Герджиков, а кандидатурата на Георгиев предизвика остри дебати и бурно недоволство.

 

Ето и цялото интервю:

 

Скандал предизвика изборът на Георги Георгиев за председател на Столичния общински съвет. Защо личността му доведе до подобни реакции и защо въпреки заявките и недоволството “за” гласуваха 36 общински съветници?


Точно така. Този избор е скандален на първо място заради самата процедура и начинът, по който бе избран. Точката за избор на председател на СОС не е по никакъв начин от спешен порядък. Въпреки това бе внесена като извънредна при погазване на всичко, предвидено в Правилника за дейността на Столичния общински съвет.


Това е стилът на самия Георгиев. Да не можем заради процесуална изненада да направим спокойно обсъждане или да преценим правилно самата ситуация. Това се използва, за да имаме този предизвестен избор.


Освен това заседанието се провежда онлайн. Планирано е съответно дали общинските съветници да са на място в София или не. Изведнъж обявиха, че трябва да гласуваме присъствено, което за част от съветниците бе невъзможно.


Георгиев е един от хората, които най-ревностно и видимо обслужват Борисов. Като започнем от водопровода в Перник - Георгиев е един от вносителите на този безобразен доклад, в който няма оценка, няма реален ефект. Спира се електронното гласуване в комисиите. Случаите са безкрайни.


Но няма никаква изненада - този човек преди няколко месеца бе на масата в Банкя, заедно с Фандъкова. Това го очаквахме.


Споменахте, че това е близък до Борисов човек, което донякъде обяснява изборът му. Все пак самият лидер на ГЕРБ обяви, че Елен Герджиков си отива след настояване на Борисов защото не е защитавал достатъчно партията пред критиците. Говори се обаче, че Георгиев е на практика човекът на Пеевски в Столичния общински съвет. Вие имате ли такова впечатление?


Конкретна информация за това нямам. Но има ли някой от общинските съветници на ГЕРБ, които не са лице на Пеевски? Тези хора са гумен печат на Фандъкова, гласуват безобразни доклади, свързани както с бюджета на София, така и със строителната програма. Няма въпрос, в който да не проличава, че тези хора не гласуват в интерес на столичани.


Георгиев е просто един от най-изявените, най-устатите, най-способни да погазват без скрупули правилата. А не му отива. Той е юрист, преподавател. Но има същия профил като Петър Илиев от Софийския университет. Аман от такива “академични лица”, които имат техния профил.


А как са гласували общинските съветници по партии?


Това няма как да го знаем, защото гласуването беше тайно. Но е ясно, че са гласували хора от БСП. “Демократична България” не гласува въобще - ние не отидохме да подадем бюлетини. Мнозинството ГЕРБ и “Обединени патриоти” имат 31 гласа. Това означава, че поне четирима общински съветници от БСП са гласували.


Ето лицемерието, което те проявяват. Неслучайно ги наричам “част от коалицията на софрата”. При такива важни гласувания винаги се намират няколко човека, които да подкрепят мнозинството, но да изглеждат като опозиция. Не, напротив. Тази сутрин говореха против този избор, възмущаваха се и в крайна сметка се намериха четирима, които да гласуват.


Какво смятате да направите в момента?


Призовавам за организация на обществено недоволство и протести. Очевидно без да сме начело на такива демонстрации и да искаме от гражданите да вземат нещата в свои ръце, няма как да се реализира промяна. Правим всичко възможно - разобличаваме, внасяме доклади и накрая мнозинството прави каквото си поиска. Не сме всесилни.

 

интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6608 |23.09.2021 Адв. Георгиев пред Фрог: Политическите събития може да засенчат избора за шеф на ВКС и да бъде избран удобен човек като Гешев . 11| 14350 |21.09.2021 Първан Симеонов пред Фрог: Василев и Петков искат да са плеймейкъри. Има риск да блеснат и да изчезнат . 5| 10959 |21.09.2021 Адв. Екимджиев пред Фрог: ВСС може да направи последен опит да се спаси с избора на шеф на ВКС . 12| 7355 |21.09.2021 Д-р Пламен Димитров пред Фрог: Националната независимост невинаги зависи от формалния юридически статут на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads