Реклама / Ads
4| 14174 |13.03.2017 ИНТЕРВЮ

Осман Октай: Агресори и мафиоти употребяват мюсюлманите ни

.
Осман Октай
Външни агресори и вътрешни мафиоти употребяват мюсюлманите ни. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод създалото се напрежение между България и Труция преди парламентарните избори. Ето какво още обясни той по темата:
 

- Г- н Октай, в края на миналата седмица премиерът Огнян Герджиков каза, че между България и Турция има напрежение. Малко преди това пък турски министър призова за подкрепата на ДОСТ на парламентарните избори. Как това се отразява върху българските турци?
- Ситуацията между Българи и Турция действително е изключително напрегната и деликатна. В предизборната кампания политическите формации излязоха от същността на програмите си и акцентираха главно върху неща, които могат да взривят етническата толерантност и то не само в България. Искам да уточня, че тази толерантност е градена години наред. Ако напрежението продължи, то може да доведе и до сблъсъци в самата малцинствена мюсюлманска общност. И без това в тези смесени или наричани още затворени региони, които са под контрола на ДПС, винаги през годините е имало напрежение. Сега се провокира още по-сериозно напрежение, но за съжаление основните политически формации, вместо да подават ръка на силни разтревожени и образовани представители на това малцинство, те по-скоро дистанцирайки се, обслужват една или друга крайност-ДПС или ДОСТ.

 

- Не можем да пренебрегнем обаче обвиненията, че ДОСТ е протурска и проердоганова партия.
- Така е и това е нещо ново в предизборната кампания на България. През последните 15 години повтарям, че за мен не е ново намесата на ислямистката партия на Реджеп Ердоган в нашия изборен процес и в политиката ни като цяло. Нещо повече, навремето ние се опитвахме да правим алтернатива на ДПС. Заедно с ваши колеги бяхме в Истанбул. След съвместни действия на българските и турски служби, имаше атака и репресия срещу нашите мероприятия. Споделял съм, че имах с моя екип сблъсък с представители на турските служби през 2005 г. Тогава хора от службите в 3 часа през нощта ме помолиха да напусна Турция. Заявиха ми, че официалната позиция на тогавашните управляващи в лицето на Ердоган е, че турската общност трябва да бъде единна под знамето на ДПС. Очевидно е, че Турция винаги
се е намесвала по време на избори в политиката ни.


- След като преди се е мълчало, защо точно сега се надава вой за това?

- Сега се истеризира, защото тази явна подкрепа, каквото е имало през годините, не е в полза на мафиотското и задкулисно образование в лицето на ДПС и модела Доган. Ще дам и пример. През 2014 година по време на парламентарните избори Лютви Местан беше председател на ДПС. По време на предизборната кампания той се срещна с Ердоган и получи официална подкрепа за ДПС и за изборите. Всички медии отразиха тази среща, включително и по кабеларките излъчиха както преградката между двамата, така и техните послания. Не чух друг освен мен, да обвинява, че това е груба намеса в политиката на страната ни. Тогава всички пиари, които днес скачат срещу подкрепата на Ердоган в полза на ДОСТ, обиколиха медиите и казаха, че това е най-нормално по време на предизборна камния, както европейските лидери подкрепят една или друга формация, Ердоган да прави същото. Значи тогава беше нормално, така ли?! Възпротивих се на това, но гласът ми остана глас в пустиня. Нещо повече, в джамиите под турски знамена се провеждаха различни кампании, обрязвания и т. н. Къде бяха българските служби?! Къде бяха пиарите на модела Доган и на ДПС?!

- Не мислите ли, че ситуацията налива вода в мелницата на т. нар. патриоти?

- Патриотичните формации вдигнаха голям вой за позицията на Турция. В същото време оставят на ДПС да запълни със свои хора местата им в изборните секции в смесените региони. Винаги е било така. Днес т. нар. „политически формации” реват постоянно как ще затворят границата за автобусите. Вместо да правят това, да вземат да си пратят свои хора в секциите в Турция. Какво им пречи да имат представители, които да контролират изборния процес и да се види как 2000 души могат да гласуват в една секция. Нали получават субсидии от държавата за тези неща? Защо патриотите не прилагат ефективен контрол върху секциите, контролирани от ДПС? Знаете ли, че за община Хитрово бюлетините пътуват два дни до РИК. Години наред повтарям, че хората в СИК подменят протоколи, бюлетини, подменят чували. Кой ги контролира? Къде са представителите на другите политически формации?

 

- Защо според вас не се упражнява нужния контрол?

- Партиите по време на предизборната кампания са противници, но когато управляват в общината или в парламента-винаги са заедно. Виждате какво става пред очите ни, освен скандалната подкрепа от Турция, е скандално развяването на руски знамена в центъра на София и пропагандирането по тази линя. Скандално е как така довчера едни депутати от „Атака” днес станаха водачи на листи на ДПС.

- Как си обяснявате тази внезапна метаморфоза?

- Винаги съм казвал, че като политически формации ДПС и „Атака” са скачени съдове, които съществуват благодарение на своето противопоставяне. „Атака” напада петъчната молитва в джамията, а ДПС потрива доволно ръце. И обратно- постоянно Ахмед Доган говори, че някой готви възродителен процес и че без тях не може да има демокрация в България. Твърдят и че без тях, България не може да бъде натовска държава. Тези формации взаимно се захранват. През 2005 г., когато Доган говореше за обръчите от фирми и за това как разпределя порциите, защитниците на ДПС задкулисно създадоха проекта „Атака”, за да уплашат мюсюлманското общество и отново да го съберат под знамето на Сараите. Още тогава казах, че тези две крайности взаимно се хранят и един ден ще навредят на България. Днес бежанците са най-голямата тревога в Европа. Видяхте как няколко града изгониха бежанци с хуманитарен статут. Къде отиде българската традиционна гостоприемност и толерантност?! Чрез Атака и ДПС се постига и поддържа междуетническо и междурелигиозно напрежение вътре в България. Стигнахме до там да гледаме циганките от Пазарджик забулени.

 

- Дирижират ли се тези процеси?
- Разбира се, всичко това става по сценарий. До такава степен се използваше това противопоставяне, че в кампанията на ДПС бяха впрегнати всички роми, помаци и турци. Стигна се до там те да получат 600 000 гласа. До вчера Анкара подкрепяше Доган и всичко си беше нормално. Днес щам започнаха да подкрепят алтернативата на мафиотския модел, всички започнаха да реват. Сега се сетиха за това, нали?! Най-лошото е, че това пренася напрежението в общността на мюсюлманите. Видно е, че ДПС не е партия на турците.

- А на кого е?
- Тази партия е на мафията и задкулисието. Вижте колко знакови личности на задкулисието водят по две листи и то в региони, където днешните мюсюлмани не приемат парашутисти. Например в Благоевград къде остана бившият председател на партията Алиосман Имамов? Сега там начело е Делян Пеевски. До този момент той водеше листата в Пазарджик, където гласуват циганите. Сега Пеевски води в две листи. Камен Костадинов и той като него. Каква работа има този представител на задкулисието в Бургас? Какво търси Йордан Цонев в Хасково? Винаги съм казвал, че дори самият Доган е заложник на тази мафия.

 

- Кажете тогава кой стои зад ДПС и ДОСТ?
- Зад едната формация стои българската мафия чрез българските служби. Зад другата структура стои Анкара с целия ресурс на агресия, която от Турция се пренася в България. Още през есента казах пред вашата медия, че Ердоган е готов в агресията, изолацията и напрежението с Германия, Франция, сега с Холандия, с Америка и т. н., да употреби 1,5 млн. мюсюлмани в България. Казвам това с огромна тревога, защото тук живеят моите деца и внуци. Външни сили и вътрешни задкулисни играчи употребяват за пореден път българските турци.

- Допускате ли, че след предсрочните парламентарни изборите ще се стигне до нови?
- Обстановката още ще се нажежава. В нея участват купени социолози, политолози и т. н. Опасявам се да няма сблъсъци на политическа основа до 26 март. Виждам, че определени сили около служебния кабинет се готвят да продължат управлението си, очаквайки, че някой ще оспори изборните резултати, каквито и да са те. Това, че не се спази закона и не се обезпечиха устройства за машинно гласуване, е достатъчно сериозно основание да бъдат касирани изборите. Това ще продължи политическата агония в страната. Президентът Румен Радев е натоварен с толкова голяма отговорност. Гласовете за него не са нито леви, десни или центристи. Хората просто изразиха тревожност от политическата нестабилност и напрежение, търсейки главнокомандващ. Вицепремиерът Стефан Янев също като Радев е натовски генерал. Определено мога да кажа, че върви един пълзящ военен преврат срещу политическите формации за преодоляване на напрежението и хаоса. Прави ми впечатление, че в чистката е включен и човек на библиотекарите и Цветлин Йовчев.

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 41868 |12.05.2016 Осман Октай: Гласят погром на Борисов, Цветанов се готви за премиер . 0| 13552 |12.04.2016 Осман Октай: ДПС и ДОСТ няма да влязат в следващия парламент . 35| 19197 |25.02.2016 Посланик Л. Шопов: Неоосманизъмът шета у нас с парите на българските данакоплатци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads