Реклама / Ads
20| 23822 |07.05.2019 ИНТЕРВЮ

Ренета Инджова: Нека настаним бежанците у нас в къщите за гости

.
Ренета Инджова Източник: БГНЕС
Светият отец с посещението си у нас поема върху себе си греха на една престъпна власт, която претендира да се задържи. България има нужда от операция „Чисти ръце” и много добре Светият отец знае, че в собствената му държава операцията е традиционен начин за третиране на престъпността. Това заяви в интервю за Фрогнюз бившият служебен премиер Ренета Инджова.
 

Г-жо Инджова, на какво се дължи дългият престой на папа Франциск у нас?  

 

Тридневният престой на папа Франциск у нас е начин да постигнем благоволение подобно на това по време на нашето европредседателство. Наскоро бяхме посетени от баварския премиер, който дълги години ни критикуваше, но остана доволен в условията на кампания. Управляващите постигнаха добър кампаниен резултат. Не знае ли Светият отец кого посещава?! Той поема върху себе си греха на една престъпна власт, която претендира да се задържи. България има нужда от операция „Чисти ръце” и много добре Светият отец знае, че в собствената му държава операцията е традиционен начин за третиране на престъпността. Бих пожелала на Светия отец да бъде у нас за измиване на краката на бъдещи затворници.

 

Каква полза ще извлече Македония от посещението на папата?

 

Посещението му в Македония е кратко, но то е по предназначение. Предполага се, че България ще бъде използвана, за да бъде призната македонската църква, което в момента не е удобно нито за Вартоломей, нито от която и друга да е православна църква. Ще извършим още едно „свято” дело след преговорите за Западните Балкани, след сключването на договорите между Гърция и Северна Македония и след като България не беше поканена на последната среща между Макрон и Меркел по отношение на Западните Балкани.

 

Какво послание отправи Българската православна църква към знатния гост?

 

Българската православна църква се намира в най-неблаговидната си позиция спрямо министър-председателя. Но тя по този начин няма да е първовиновната за онова, което предстои, защото насила ще бъде използвана за прикритие на едно насилствено създаване на нова църква.

 

Българското правителство посреща студено патриарх Кирил, а посреща по-топло представителя на католицизма. Да не говорим за отказа на Борисов да приеме патриарх Вартоломей при неговото посещение в България. Казвам го като човек, който до този момент се е борил не само за общение и преодоляване на разделите между БПЦ и католическата църква, но и в рамките на православните.

 

Антихристът идва ли, както обяви митрополит Николай?

 

Светият отец е прегърнал неолибералното задкулисие и изпълнява негови повели, което съвсем скоро ще стане ясно. Светата католическа църква ще бъде използвана като щит и прикритие на онази обсада, на която Европа е подложена поради краха си.

 

Какъв знак даде папата на света?

 

Той разчете други бележчици, не тези, които за които премиерът говори. Онези бележки, които бежанците са дали на светия отец, отправил послание към нас да бъдем милосърдни към тях. Той трябва да знае, че това милосърдие може да се изповядва само от страна на милосърдните институции. Българското правителство е показало за 5 години как се отнася към бежанците. Дори когато ги репатрират не искат оттук да бъдат връщани. Ако ги настаняваме, предлагам да бъдат настанени в къщите за гости. Това ще е много добра употреба и санкция за откраднатите пари. Да видим дали българите ще са съгласни. Сигурно ще са, защото напоследък всичко приемат само и само животът им да не стане по-тежък. Те самите трябва да са обект на милосърдие на папата.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14467 |10.11.2016 Ренета Инджова: Изключените са тези, които ще трябва да променят света . 0| 11762 |14.12.2015 Ренета Инджова: Политическата ни система е като куртизанка . 21| 9321 |12.04.2015 К. Терзийски: Европейците нека кажат, че не сме втора ръка . 30| 12260 |19.03.2015 К. Исмаилов: Нека има гражданска война, но граждани срещу престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads