Реклама / Ads
23| 37317 |26.08.2021 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов пред Фрог: Гешев трябваше да го „изядат“ с парцалите. В парламента са се разделили около Пеевски и Прокопиев

.
Росен Миленов
В парламента са се разделили на два лагера – около Пеевски и около Прокопиев. Гешев трябваше да го „изядат“ с парцалите в правната комисия. Това каза бившият служител на НСБОП и ДАНС Росен Миленов. Ето какво още сподели той за случващото се у нас:
 

-        Г- н Миленов, вие бяхте един от активните протестиращи. Бяхте и един от задържаните. Като гледате какво се случва в политиката, смятате ли, че за това борихте вие и хилядите млади хора на площада?

 

-        Мой приятел вчера беше в комисията за околна среда в НС и той ми предаде атмосферата вътре. Инженер е и се занимава конкретно с проблемите с водите. Според него това шушукане между депутатите от различни парламентарни  групи показва, че те са се разбрали. Няма я остротата. Това личи и по въпросите им.

 

-        За какво са се разбрали?

 

-        Да делят благата. А между тях си съществува омерта. Няма парти на протеста. Там имаше граждани. Тези, които се зоват партии на протеста не доказаха, че са такива по никакъв начин. Какво правим с всички злоупотреби, които извърши 10-годишното управление на Бойко Борисов?! Нищо!  Бях в службите през 2009 г. и наблюдавах същото. Борисов извади от чекмеджетата необезпечени договори, както сега се случва с „Автомагистрали“. Даде ги на прокуратурата. Тя излезе със становище само за принтерите в МВР. И някакво наказание отнесе материално-отговорното лице. Нищо повече не се случи. Както каза служебният премиер Стефан Янев - корупция в законова форма. Е, разчупете я тази законова форма и покажете престъплението. А не административното нарушение. Ние търсим престъплението и очакваме съответното наказание за предишното управление.

 

-        Хората викаха с цяло гърло:  Оставка и затвор! И какво се получи?

 

-        Издигане за Борисов. Вижте - в парламента са се разделили на два лагера – около Пеевски и около Прокопиев. Служебното правителство е по същия начин. А хората очакваха справедливост. Никой още не е получил нищо!

 

-        Какъв прочит правите на появата на главния прокурор Иван Гешев в правната комисия?

 

-        Гешев още със самото си появяване трябваше да го „изядат“ с парцалите. Той не е на ниво, за да заема този пост. А какво се оказа – че не могат аргументирано да го оборят за всички престъпления, които е прикрил. Като започнем от КТБ, минем през кюлчета и т. н. А да не говорим за другите неща, които са му подавани като сигнали. Депутатите не трябваше да му дадат да си отвори устата. Гешев трябваше да е в ролята на подсъдим в комисията, която го изслушваше в НС.

 

-        Какво ще се случи в политически аспект след като Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП?

 

-        Всички гледат да играят според техния личен, партиен, олигархичен интерес. Сега борбата е кой от олигархичните кръгове ще надделее и ще заграби властовите позиции. Гарантирам ви, че за това се борят всички в парламента.

 

-        А кой ще прати цената за това?

 

-        Редовият българин. Няма да са нито  политиците,  нито експертите с фалшивите титли и дипломи, нито обръчите от фирми. Махнаха фирмите на Кой, за да сложат фирмите на Той. Всичко продължава да си е скрито от обществото. Въпросът е защо исканията на протестите, които продължиха една година на улицата, не се трансформираха в законодателство и активни действия на изпълнителната власт спрямо Борисов и неговите приближени кръгове?! Нали именно те за 10 години увеличиха с 1000 процента активите и печалбата си. И то само  благодарение на използването на цялата държава.  

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 87068 |24.08.2021 Осман Октай пред Фрог: Кирил Петков директно удари обръчите на Доган. Това силно раздразни ДПС . 4| 9773 |16.08.2021 Афганистанец пред Фрог: Талибаните са подкрепяни отвътре и отвън. Искат светът да ги приеме . 30| 19225 |17.08.2021 Д-р Пукалски с 9 мисии в Афганистан пред Фрог: След 2006-2007-ма видях, че мисията в Афганистан е causa perduta. Освободителите стават нашественици . 18| 12861 |11.08.2021 Първан Симеонов пред Фрог: Слави няма игра. Не е време за прогнози, а за равносметки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads