Понеделник, 23 Октомври 2017, 14:26
Frognews
0| 2494 |16.03.2017

Московски: Средното образование трябва да произвежда такива специалисти, за които от години пазарът изпитва „глад”

.
Ивайло Московски и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Цецка Цачева, Владислав Николов, Ралица Добрева и Диана Данова се срещнаха с жителите на община Искър.
„Много важно е да бъдете разумни на изборите и да не се подвеждате по популизма. Популистките залитания на малките партии са начинът, по който те се опитват да влязат във властта, но ясно съзнават, че няма да изпълнят нито едно от тях, просто защото никога няма да бъдат в управлението. За обещанията си от БСП, вече са си подготвили оправдание с бъдещите си коалиционни партньори, които ще бъдат причината за нереализираните ангажименти. За разлика от всички тях програмата на ГЕРБ е прагматична и съдържа реални решения, които в рамките на един мандат ще станат факт”, каза Ивайло Московски.

Той обърна особено внимание на образованието, изведено като национален приоритет от ГЕРБ. „Средното образование трябва да произвежда такива специалисти, за които от години пазарът изпитва „глад”. Това ще се случи с въвеждането на т.нар. дуално обучение, даващо реални практически умения на младите хора”, поясни Московски. Той допълни, че подобряването на материалната база и удвояването на възнагражденията за учителския труд, също са сред водещите решения на ГЕРБ в сектора.

Пред жителите на община Искър Московски акцентира и върху двата основни проекта за област Плевен – ускореното изграждане на АМ „Хемус” и създаването на индустриална зона в региона. По думите му, така ще се даде силен тласък на икономиката, което ще подпомогне процеса на изравняване на различията между Северна и Южна България.

„По време на управлението на ГЕРБ бе възстановено финансирането по европейски програми. Отвориха се вратите пред европейските институции. Ето защо от първостепенно значение е кой ще управлява държавата, за да работят за всички европейските програми. ГЕРБ е гарантът, че това ще продължи да се случва”, каза кандидатът за народен представите, втора в листата на ГЕРБ, Цецка Цачева.

„Доходите на работещите и пенсиите са средството всеки един човек в държавата да усети икономическата стабилност на България. Ето защо от първостепенна важност за ГЕРБ е това да се случи, ако ни гласувате доверие. Няма да променяме данъците, за да повишим пенсиите, както предвиждат нашите опоненти. Ще направим така, че икономиката, която е в своя подем, да е двигателят за по-доброто заплащане и социално осигуряване на хората”, каза кандидатът за народен представител, четвърти в листата на ГЕРБ, Владислав Николов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Жельо Бойчев: Промяната е неизбежна. Гласувайте с бюлетина номер 10 1| 2747 |24.03.2017 . Корнелия Нинова: Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България 1| 2688 |24.03.2017 . Цветан Цветанов и Антонио Лопес присъстваха на работна среща за създаването на икономическа зона между Пловдив, Хасково и Бургас 1| 2629 |24.03.2017 . Петър Кънев: Осигурени са 600 000 лв. за здравния факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ 0| 2777 |24.03.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах