Сряда, 18 Октомври 2017, 12:27
Frognews
0| 2405 |16.03.2017

Цветан Цветанов: През 2013 г. БСП оголи малките населени места от полицейско присъствие

.
С въвеждането на доброволни тестове в училищата за употреба на наркотици, след съгласие на попечител, родител или настойник, ще дадем възможност за по-голяма информираност относно наличието на наркозависимости сред подрастващите.
Резултатите от изследванията ще бъдат предоставяни единствено на родителите. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема „Обществен ред и сигурност“ в Сливен. Той подчерта, че темата трябва да провокира и обществен дебат.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващ управленски мандат партията ще отговори на очакванията на обществото за по-голяма справедливост в малките населени места като осигури полицейско присъствие. „Предвиждаме конкретни мерки - 1 000 полицаи ще бъдат назначени през 2017 година. През 2013 г., въпреки сериозния миграционен натиск,  тогавашното ръководство на МВР предприе реформи, които не бяха удачни. Бяха освободени много служители от системата. В същото време се предприе системното командироване от вътрешността на страната. БСП оголи населените места от полицейско присъствие. Това затрудни работата на полицаите и повиши криминогенния фактор“, категоричен бе Цветан Цветанов. Той допълни, че ГЕРБ предвижда и въвеждане на видеонаблюдение във всички населени места. „Това е реално изпълнима мярка, която ще подпомогне полицейския ресурс. Ще въведем и интерактивна карта, която ще дава реална картина на криминогенния фактор в страната“, обясни Цветанов.

Цветан Цветанов обясни, че политиките за борба с конвенционалната престъпност трябва да бъдат комплексни. „Затова основен акцент в управленската програма на ГЕРБ е инвестиция в образованието. Ще осигурим 130 милиона за изгражда не на физкултурни салони във всяко училище -  това е допълнителна мярка за справяне с агресията в училище“, коментира председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Цветанов подчерта още, че България трябва да бъде активен участник в общата политика на ЕС в сектор „Сигурност“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Жельо Бойчев: Промяната е неизбежна. Гласувайте с бюлетина номер 10 1| 2742 |24.03.2017 . Корнелия Нинова: Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България 1| 2683 |24.03.2017 . Цветан Цветанов и Антонио Лопес присъстваха на работна среща за създаването на икономическа зона между Пловдив, Хасково и Бургас 1| 2627 |24.03.2017 . Петър Кънев: Осигурени са 600 000 лв. за здравния факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ 0| 2770 |24.03.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах