Реклама / Ads

0| 2329 |04.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Атанас Зафиров пред СОСЗР: БСП застава зад приемането на Закон за запасното войнство

.
Трябва нов Закон за отбраната и въоръжението сили и нов Закон за резерва, подчерта зам.-председателят на БСП

"За мен е особена чест и удоволствие да присъствам на тази среща. БСП и нашите коалиционни партньори са политическата сила, която винаги е откликвала на нуждите на българското запасно войнство и е проявявала достатъчно воля и характер за отстояването им." Това заяви зам.-председателят на БСП и водач на листата на "БСП за България" в Сливен Атанас Зафиров на среща с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва на Република България (СОСЗР). На срещата от страна БСП присъстваха още Димитър Данчев, полк. Захарин Марков, полк. Георги Хараланов, Венцислав Мирчев и Ралица Велизарова.
Председателят на СОСЗР ген.о.з. Златан Стойков приветства делегацията на левицата, отбелязвайки, че срещата показва уважението на социалистите към запасното войнство на Република България. Като основни въпроси ген.Стойков постави нуждата от приемането на Закон за запасното войнство и от съставянето на редовен кабинет след изборите.
"БСП категорично ще застане зад приемането на Закон за запасното войнство", отговори Зафиров, като подчерта, че той трябва да удовлетворява нуждите на цялото запасно войнство. "От БСП смятаме, че трябва нов Закон за отбраната и въоръжените сили, който да бъде на базата на много задълбочен стратегически преглед на отбраната и нов Закон за резерва. Готови сме да предложим и План за развитие на въоръжените сили и План за модернизацията на българската армия", добави зам.-председателят на БСП.
Като председател на Комисията по отбрана в 46-тия парламент Зафиров изрази съжаление, че проблемите на сектор "Отбрана" и сигурност не са по-напред в дневния ред на обществото и припомни, че именно БСП е извоювала допълнителни средства в актуализацията на бюджета за Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи за охрана на границата.
Представяйки програмата на БСП за първите 100 дни на управление, Атанас Зафиров подчерта като основен приоритет овладяването на здравната, икономическата, социалната и демографската криза.
"Без редовен парламент и правителство България няма как да премине през тези изключително тежки кризи", категоричен бе социалистът.
В хода на дискусията като също важен въпрос бе повдигнато преизчисляването на пенсиите. Димитър Данчев, председател на Съвета по икономика към НС на БСП, коментира: "БСП последователно защитава тезата, че трябва да има преизчисление на всички пенсии. Освен отпадането на тавана на пенсиите, много е важно да се намали ножицата между най-високата и най-ниската пенсия. Към момента тя е огромна. Необходима е реформа, която да даде по-голяма тежест на годините положен трудов стаж, но също така в тази формула да се отчита увеличението на средноосигурителния доход в страната."

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2278 |04.11.2021 Христо Проданов: БСП предлага временен мораториум на износа на дърва . 0| 2309 |04.11.2021 "Продължаваме промяната” заяви, че ще работи в партньорство с национално представителните организации на и за хората с увреждания . 0| 2374 |03.11.2021 Стартова заплата от 1260 лева за сектор „Култура“ в началото на 2022 година предлага Кристиян Калчев от ИБГНИ . 0| 2375 |03.11.2021 Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ