Реклама / Ads

0| 2247 |05.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

БСП и BESCO обсъдиха мерки за подкрепа на българските стартъп компании

.
Кандидатите за народни представители от "БСП за България" в 23 МИР Сoфия Христо Проданов, Благовест Кирилов и Георги Николов се срещнаха с ръководството на Българската стартъп асоциация (BESCO), в лицето на председателя Добромир Иванов, Иван Василев и Натанаил Стефанов.

Добромир Иванов изказа благодарност на БСП за съвместната работа към момента, като подчерта, че оценява високо инициативата на Благовест Кирилов за създаването на Комисия по дигитализация в 46-тия парламент.

 

На срещата бяха обсъдени множество теми за подобряването на бизнес средата и у нас. В дискусията акцент беше поставен върху Плана за възстановяване и развитие,  съкращаване на административната тежест за бизнеса, подобряване на Търговския закон и начини на задържането на високотехнологични компании в България.

Благовест Кирилов изрази подкрепа за инициативите на представителите на асоциацията. От своя страна той представи вижданията на левицата за подкрепа на българските стартъп компании, включващи покриване на условията по Startup Nations Standard, улесняване на създаването на нови предприятия чрез ефективни електронни услуги, въвеждане на електронни трудови книжки, както и създаване на нов вид гъвкаво търговско дружество в Търговския закон.

 

Кирилов каза още, че са нужни промени в Закона за висшето образование и Закона за професионалното образование и обучение, гарантиращи по-тясното обвързване на квалификацията с нуждите на икономиката и публичния сектор. Той обърна внимание и на нуждата от създаване на центрове за научни изследвания на местно и национални ниво, и интегрирането им в сектора спрямо нуждите на бизнеса.

 

Водачът на листата с кандидати за народни представители в 23 МИР Христо Проданов заяви от своя страна, че БСП ще направи всичко възможно за създаването на стабилна политическа среда след изборите и увери, че в следващия парламент социалистите ще продължават да се възползват от експертизата на представителите на сектора.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2305 |05.11.2021 БСП и Алианса на туристическата индустрия обсъдиха краткосрочни и дългосрочни мерки за справяне с проблемите на бранша . 10| 2725 |02.11.2021 Д-р Александър Симидчиев: Колкото по-късно става, толкова по-строги трябва да бъдат мерките . 3| 2417 |02.11.2021 Христо Иванов и Ивайло Мирчев обсъдиха проблемите на бизнеса с работодателските организации . 0| 2304 |28.10.2021 Георги Гьоков: Спасителните мерки са леви. Лявата партия на България е БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ