Реклама / Ads
0| 3370 |09.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Д-р Димитър Пампоров, ИБГНИ: Обезлюдяването в Смолян може да се пребори само с привличане на повече инвестиции и подобряването на инфраструктурата

.
„Като кандидат за народен представител моето най-голямо желание е промяната в нашата община и в нашия град, така че да бъдат привлечени повече инвестиции и повече млади хора. Аз живея и работя в Смолян. Тук е моето семейство, моя бизнес и бих искал хората в моя град да живеят по-добре, по-спокойно, да има повече перспектива за младите хора, които да се завръщат тук, след завършване на образованието си“.
 

Това каза водачът на листата на Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Смолян д-р Димитър Пампоров. Той е ветеринарен лекар, собственик на зоомагазин с ветеринарна амбулатория в Смолян и самият е потърпевш от натиска върху малкия и средния бизнес, вече години наред.

 

Първото и основно нещо, което може да направи един народен представител, според д-р Пампоров, е да се опита да се справи с демографската криза, която, особено в Родопите, е голяма. „Бих предложил проектозакон за индексация на пенсиите и заплатите в планинските райони. Освен това трябва да се наблегне и на инфраструктурата в региона. От години слушаме за рехабилитация на пътя между Асеновград и Смолян, единствената пътна връзка на областта ни с вътрешността на страната. Мисля, че е време да се направи всичко възможно, за да може този проект час по-скоро да бъде реализиран“, категоричен е водачът на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Смолян.

 

Кандидат-депутатската листа от Смолян е съставена от осем човека, специалисти в различни сфери, които биха могли да помогнат за развитието на областта и милеят за родния край. Всичките те са единодушни, че основният проблем за Смолянска област е обезлюдяването.

 

„Колкото и клиширано да звучи, живеем в райско кътче. Място изключително спокойно, красиво и благоприятно за отглеждане на деца. Младите хора обаче напускат Смолян и то е разбираемо, защото търсят по-добри условия за живот. За да останат тук, те трябва да имат стабилна и добре платена работа, сигурни доходи. Знаем, че това няма как да стане с някаква тежка индустрия. Затова трябва да помислим за връщане на хората към селата. Те трябва да станат привлекателни за младите. Живеем в 21 век – времето на интернета и високите технологии, които дават възможност на все повече професии да се упражняват дистанционно. Една от идеите ми е всички села да бъдат снабдени с добра интернет връзка, така че хората, които работят дистанционно, да могат да го правят от тук. Разбира се трябва да се помисли и за инфраструктурата до тези села. Пътищата до повечето от тях са в окаяно състояние. Така че инфраструктурата, пътищата и комуникациите трябва да се подобрят значително, за да могат младите хора да искат да работят и живеят със семействата си в родопските села“, заяви д-р Димитър Пампоров.

 

Според кандидатите за народни представители от Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ е необходима специална политика за забравените и изоставени Родопи, осигуряване на потенциални работни места в сферата на туризма, автомобилостроенето, минералните води.  Трябва да се обърне и специално внимание на социалния живот на хората, грижа за уязвимите групи, повишаване качеството на здравеопазването и в най-отдалечените райони в Родопите. Смолянските кандидат-депутати от листата на Коалицията са категорични, че е изключително важно след изборите да се състави редовно правителство, за да могат да бъдат реализирани антикризисните мерки, общо 31, на Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2704 |09.11.2021 Корнелия Нинова се срещна с германския посланик . 0| 3114 |09.11.2021 Татяна Дончева: Нелоялната конкуренция и корупцията са двата основни проблема на земеделието във Варненско . 0| 3129 |09.11.2021 Страхил Ангелов: Да заложим на сигурното с БСП, №33 . 0| 2792 |09.11.2021 Стоян Мирчев, БСП: Да се намали на 9% ДДС на храни и ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads