Реклама / Ads
0| 2953 |30.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Кирил Петков и рали легендата Димитър Илиев ще направят демонстрация на техники за пътна безопасност

.
София, 30 ноември 2021 г. Лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и рали легендата Димитър Илиев, който е водач на листата на „Продължаваме Промяната“ в Кърджали, ще направят демонстрация на техники за пътна безопасност и специални симулации на опасни ситуации на пистата на Академията за пътна безопасност в Сепарева Баня в неделя, 31 октомври 2021 г. в 11.30 ч.
 

Точното място можете да видите тук:

 

Кирил и Димитър ще демонстрират на симулатори ситуации като преобръщане на автомобил и специално ще покажат важността на носенето на колан. На друг симулатор ще бъде направен челен сблъсък на автомобил. Целта е да се покаже на водачите на пътни превозни средства колко важно е да се шофира безопасно и какви последици може да имат неразумните действия на пътя.

 

След това журналистите, които участват в събитието, също ще могат да изпитат на симулаторите тежките ситуации.

 

Рали легендата Димитър Илиев е единственият българин, печелилил най-престижното автомобилно състезание в страната – Рали България, три пъти.

 

Доц. Димитър Илиев е преподавател в катедра „Технически и ледени спортове“ в НСА "Васил Левски", сектор „Автомобилен и мотоциклетен спорт“.Димитър започва своята кариера през 1994 година. Състезава се в българския крос-рали шампионат, като още през 1995 година успява да стане шампион.

 

През 2002 година, Илиев и неговият навигатор стават първият български екипаж, участник в Световния рали шампионат (WRC), версия PWRC, където заемат няколко престижни класирания: Рали „Швеция“ – 7-о място, Рали „Корсика“ Франция – 2-ро място и Рали „Кипър“ – 4-то място.

 

Той е осемкратен рали шампион на България. През 2013 г. Димитър обявява, че се отказва от спорта. Отдава се изцяло на преподавателска дейност. Експерт е в Пътната безопасност. През годините това се превъща и в негова кауза.

Той е и основател и на първата академия по безопасно шофиране, като годишно предава своя опит на над 2000 човека.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3504 |28.10.2021 Румен Петков: КС е категоричен: Кирил Петков е извършил престъпление . 1| 3036 |28.10.2021 Явор Божанков, БСП: И Петков, и Радев допуснаха грешка, за която бих критикувал всеки . 0| 3108 |28.10.2021 Мая Манолова: Решението на съда за гражданството на Кирил Петков има политически привкус . 2| 3412 |27.10.2021 Проф.Гайдарски, Вигенин и Анастасова, БСП: Не подкрепяме позицията на ИК на Радев относно решението на Конституционния съд по казуса “Кирил Петков”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads