Реклама / Ads

0| 2310 |09.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Татяна Дончева: Нелоялната конкуренция и корупцията са двата основни проблема на земеделието във Варненско

.
Нелоялна конкуренция и корупцията са двете основни причини за проблемите, с които се сблъскват микро и малките земеделски производители във Варненския регион. 3-4 прекалено големи компании, основно производители и изкупвачи на зърно, създават нелоялната конкуренция и определят условията за изкупуване на земеделската продукция в региона.

Това заяви водачът на листата на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за Варна Татяна Дончева след среща с представители на микро и малките земеделски производители.

 

Земеделските производители поискаха още да се обсъди възможността чрез промяна в нормативната уредба да се ограничи размера на притежаваната земя. Така според тях ще се увеличи конкурентоспособността и ефективното обработване на земеделските площи.

Много сериозно беше засегната темата за управлението на Ковид кризата, ваксинацията и зелените сертификати. От разговорите с хората стана ясно, че населението е разделено на три основни групи. Първата отрича пандемията и отказва да приеме рисковете от евентуална зараза. Във втората група влизат хора, които вече са се ваксинирали. Последната група включва хора, които имат нужда от допълнителна информация и консултация с медицинско лице преди да вземат решение, но личните им лекари отказват да поемат отговорност.

 

„През следващите няколко дни ще обсъдим заедно с представители на Министерство на здравеопазването, БЛС, Червения кръст и РЗИ и възможността за създаване на информационен център, който да обработва запитванията на гражданите и да ги препраща към съответните специалисти за отговор. Според мен обаче тук ще трябва да има елемент на доброволчество от страна на медицинските лица“, допълни още Татяна Дончева.

 

Освен проблемите в българското земеделие по време на срещата бяха обсъдени още възможността за създаване на правителството в следващия парламент и ролята на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

 

По-късно Татяна Дончева се срещна с председателя на инициативния комитет за Варна на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова – проф. Анелия Клисарова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2300 |09.11.2021 Страхил Ангелов: Да заложим на сигурното с БСП, №33 . 0| 2289 |09.11.2021 Стоян Мирчев, БСП: Да се намали на 9% ДДС на храни и ток . 1| 2278 |09.11.2021 Емил Хумчев, БСП: Да се поемат първоте 200 килотвача на домакинствата в нужда . 0| 2283 |09.11.2021 Крум Зарков, БСП: Лявата политика се налага от здравия разум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ