Реклама / Ads
0| 3193 |16.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Велизар Енчев: Уважаеми пенсионери, за да получите реално увеличение на пенсиите – гласувайте за БСП

.
Велизар Енчев
„Този 46-ти парламент, който си отива и предходният, който безславно завърши, показаха само едно, че една-единствена партия имаше конструктивна позиция, диалогична и социална – това е БСП“, категоричен бе кандидатът за народен представирел от 23-ти МИР в София Велизар Енчев.
 

„В Кърджали, където бях водач на предходни избори, също има държава в държавата. Кърджали е изцяло в ръцете на ДПС. Докато София, е в плен на монополисти като една чужда фирма, която държи ВиК, става въпрос за терора на тази фирма и за безсилието на ДКЕВР да прекрати този терор или по-точно за нежеланието – съзнателното, на ДКЕВР да постави нещата на мястото им и да спре спиралата на цените. София е един завладян град от чужди, но и от наши корпорации. Това може би ще бъде акцент в кампанията“, изрази мнение Енчев.


„Една друга фирма, която отчита парното – терорът там също е невероятен и няма човек, който има парно в София да не е потърпевш, роб на тази фирма – става въпрос за отчитането – енергийно-ценови терор. Това са два проблема, които тепърва трябва да се решават. Като първият е от компетенциите на държавата. Затова е много важно чия ще е властта. Ако гражданите решат, че БСП е партията, която да постави на местата им монополистите, трябва да гласуват за нея“, посочи Енчев в предаването „Актуално“ на БСТВ.


„2 млн. и половина български пенсионери не разбраха ли вече, че за да има увеличение на пенсиите, битката беше на БСП. От 2008 г., когато беше направена реална индексация на пенсиите, оттогава не е правена. Искате ли, уважаеми пенсионери, да получите реално увеличение – гласувайте за БСП“, призова публицистът.
То бе откровен: „Аз от десните очаквам всичко. Вижте този хаос при регистрацията им на листите. Нека всеки си спомни, когато те управляваха каква социална политика водеха, когато управляваше Иван Костов не стана ли най-големият грабеж – с продажбата на т.нар. американски ТЕЦ-ове? И днес ни се каза, че трябва да закрием въглищните централи, а и атомната енергетика в лицето на АЕЦ „Белене“ била много скъпа. Какво ни предлагат те? Това е една гавра с България и за нея главна отговорност носят десните. Правителствата на Борисов не направиха необходимото чрез ДКЕВР да поискат обявяване за нерегламентирана държавна помощ пред Брюксел, както направиха Полша и Унгария. Това е разликата между дясното и лявото в България. Когато десните управляват, нашето дясно е по същност дълбоко антисоциално“.


Велизар Енчев открои актуалното от деня: „Държавният глава днес заяви, че трябва да се води истинска битка за запазването на въглищните централи, въпреки думите на Тимерманс. Подобна битка трябва да се води със засегнатите и заинтересовани страни – Полша, Унгария и донякъде Германия, макар те да имат своя политика. Вижте как се наложиха със „Северен поток-2“. Корнелия Нинова много добре артикулира тези дни мерките – 200 киловатчаса за домакинствата – много важна социална помощ, намаляването на ДДС – това са важни социални мерки, както Нинова вече обяви и посочи Испания, която ги прилага и вече има резултат“.


„Мисля, че темата с еврото в тази предизборна кампания също е важна – ние сме приели този ангажимент пред ЕС да приемем еврото, но аз имам друга теза: еврото – да, но не сега. Доходите, минималната работна заплата, минималната пенсия, когато станат като в Гърция, примерно, тогава ще сме готови да приемем еврото“, отбеляза Енчев.
„ДПС очевидно силно зависи от финансите на Пеевски, иначе има ли друго логично обяснение на поведението му, което в своята същност е контрапродуктивно? Но ДПС не се интересува от гласа на българските граждани, те се интересуват от своите финансово-икономически интереси. ДПС е корпорация. Всички говорят за Пеевски, това е една дъвка много удобна за ползване. Никой в големите телевизии не говори за Доган, за това кой му подари студения резерв на ТЕЦ-Варна за стотици милиони? Единственият политик, поставящ този въпрос е проф. Румен Гечев. Доган е главният проблем, а не Пеевски. Страхът от Доган в смесените региони трябва да бъде преодолян“, посочи още Велизар Енчев.

Той коментира и реакциите на новопоявилите се политически сили относно съседите ни: „Отговорът за Северна Македония на Кирил Петков е доста уклончив. Не вярвам да има политик в България, който да отстъпи под натиск и че ще остане в политиката по отношение на Северна Македония“.


------------------

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3337 |15.10.2021 Иван Ченчев, БСП: Вървим абсолютно последователно по нашите цели, защото те са целите и на България . 0| 3689 |14.10.2021 Нинова пред КНСБ: Бюджет 2022 г. трябва да е по-социален и да подпомага и хората, и бизнеса . 29| 10970 |14.10.2021 „Екзакта“: ГЕРБ е първа сила. ПП, ИТН и БСП си дишат във врата . 3| 3695 |09.10.2021 ЦИК реши: На 14-ти ноември гласуваме с една машина и с една карта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads