Реклама / Ads
1| 4091 |20.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Борил Соколов, председател на ”Българско лято“: Наложените мерки тотално ще убият българския бизнес

.
Поредният локдаун изкара днес пред Министерския съвет в София стотици хора, които протестираха срещу затварянето на бизнесите им. Протестът се организира след информацията, че много предприемачи с малък и среден бизнес ще затворят отново за поне 10 дни, поради усложнената епидемична обстановка.
 

Много от събралите се поставиха въпроси за бъдещото си оцеляване, за небрежната престъпност на управляващите, които с лека ръка пак ще принудят хиляди българи да гладуват. Протестиращи казаха, че ще се борят срещу „неадекватните мерки на неадекватното правителство“ на Борисов и подкрепят правата и свободите на гражданите на света. Заедно, с общи усилия по целия свят ще се борят срещу мерките на правителствата, които поради епидемията оставят милиони хора по света да бедстват.
На протеста присъстваше и председателят на партия „Българско лято“, Борил Соколов. Той гневно отбеляза, че е дошъл с приятели и симпатизанти срещу влизането на поредните необмислени мерки, които тотално убиват бизнеса. „Всички знаем, че здравето е най-важно, но трябва да бъдем отговорни, не можем да оставим предприемачеството да загине. А то наистина умира!


„Не може да оставим бизнесът да продължи да плаща за лошо организираната здравна система в България, за необмислените схеми на отиващото си правителство. Липсват социални помощи към самия бизнес и той бедства в момента. Градският транспорт работи, където се возят 80 души в автобуса и не виждам причина ресторантите да не работят. Там могат да се спазват по-добри мерки, да има достатъчно дистанция между хората и ресторантьорите да осигурят най-важното-насъщният за семействата си“, каза още Соколов. Той е кандидат за депутат от партията, чийто идеолог стана Васил Божков. „Българско лято“ обаче се явява на изборите през листата на БНО, с номер 14 в бюлетината.


От Министерски съвет гражданите продължиха с протестно шествие по бул. „Витоша“. Накрая се събраха пред НДК, където поставиха конкретни искания за преодоляване на тежкото материално състояние на много българи и подкрепиха световния протест срещу ограниченията на човешките, гражданските права и свободи.


.

.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3542 |17.03.2021 Министър-председателят Бойко Борисов и МВР да се погрижат за нормалното провеждане на предизборната кампания . 19| 18508 |17.03.2021 Корнелия Нинова: Докато съм председател на БСП, партията няма да промени позицията си за Истанбулската конвенция . 10| 3299 |16.03.2021 Председателят на ПП ”Републиканци за България” Цветан Цветанов и зам.-председателят Павел Вълнев ще посетят Хасково, Димитровград и Меричлери . 10| 3225 |15.03.2021 Листата на Републиканци за България беше представена в Смолян от водача Димитър Трендафилов в присъствието на председателя Цветан Цветанов и зам.-председателя Павел Вълнев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads