Реклама / Ads
0| 5567 |25.08.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Бебето от корицата на албума на Nirvana съди групата

.
Източник: Twitter
Спенсър Елдън, мъжът, сниман като бебе на корицата на албума Nevermind на Nirvana, съди групата. На корицата е изобразено четиримесечно бебе в плувен басейн пред доларова банкнота която е закачена на въдица. По думите на Спенсър голият му образ е детска порнография. Това предаде BBC.
 

Елдън, който вече е на 30 години, твърди, че родителите му никога не са дали писмено разрешение, снимката му да бъде използвана като корица на албума.


Подобни снимки на бебета обикновено не се считат за детска порнография, съгласно законодателството на САЩ.


Адвокатът на Елдън, Робърт Й. Луис, коментира, че включването на доларовата банкнота (която е сложена след заснемането на снимката) кара непълнолетният да изглежда „като секс работник“.

 

Твърди се,  Nirvana е обещала да покрие гениталиите на Елдън със стикер, но споразумението не е потвърдено.

 

Елдън споделя, че „истинската му самоличност и официално име са завинаги свързани с търговската сексуална експлоатация, която е преживял като непълнолетен, която се разпространява и продава по целия свят от времето, когато е бил бебе до наши дни“.

 

Той твърди, че „е страдал и ще продължи да страда през целия живот“ в резултат на произведението на изкуството, включително „екстремен и постоянен емоционален дистрес“, както и „намеса в нормалното му развитие и напредък в образованието“ и „медицинско и психологическо лечение“.

 

Той иска обезщетение в размер на най -малко 150 000 долара (109 000 паунда) от всеки от 15 -те обвиняеми, сред които оцелелите членове на групата Дейв Грол и Кристи Новоселич, управителите на имението на Кърт Кобейн, бившата съпруга на Кобейн Кортни Лав и фотографът Кърк Уедъл.

 

Представители на Nirvana и техните звукозаписни компании все още са дали коментар.

 

Елдън е пресъздавал обложката на албума няколко пъти като тийнейджър и възрастен - винаги носещ бански - за да отбележи 10 -та, 20 -та и 25 -та годишнина на Nevermind.

 

„Току-що се събуждаш и вече си част от този огромен проект. Доста е трудно - чувстваш се, че си известен с нищо. - коментира Елдън.

 

„Трудно е да не се разстроите, когато чуете за колко пари става дума“, продължи той. „Когато отивам на бейзболен мач и се замислям:„ Човече, всички на този мач вероятно са виждали малкия ми пенис, имам чувството, че са ми отнели част от правата като човек“ - допълни Спенсър.

 

Превод и редакция от BBC: Фрог нюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4105 |23.08.2021 Започна опаковането на Триумфалната арка в Париж по проект на Кристо . 21| 15267 |22.08.2021 Поетът Кирил Кадийски за Фрог: Баш телякът на републиката - 2 . 21| 47536 |19.08.2021 Кирил Кадийски за Фрог: Бате Слави - Баш теляк на републиката . 0| 4261 |19.08.2021 Лука Шулич от 2CELLOS: Ако искаш да си успешен, трябва да правиш нещата със сърце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads