Реклама / Ads
42| 11729 |16.01.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Български скандал насред Виенския бален сезон

.
Крах на Софийския бал във Виена. Уж ВИП персони отказвали да се появят там с Антония Първанова; но всъщност не успели да продадат билетите. Те от своя страна имали впечатляващи цени, разказват за Frognews.bg запознати.
 

Балният сезон във Виена беше белязан от български скандал.
В разгара на балните нощи в австрийската столица се оказа, че българска танцова стъпка е объркала иначе вещите в това изкуство австрийци.

Началото на поредния резил е по-назад във времето, когато се ражда идеята за организиране на първия Софийски бал във Виена. Негов организатор е Сашка Журков, която издава двумечника "Виена днес". Тя е българка с австрийско гражданство. На благотворителния бал, който Журков замисля и заради когото е регистрирано дори дружество за организацията и реализирането му, щели да бъдат наградени най-великите българи за 2009 г. Започнало търсенето на почетни патрони на събитието; били поканени поне 20 души, но съгласие дали само военният министър Николай Младенов и евродепутатът Антония Първанова.

Билетите за нашия бал се оказват с впечатляващи цени - от 259 до 560 евро. Frognews.bg направи сравнение с цените на другите балове, които в момента се провеждат в столицата Виена. Най-скъп, разбира се, е балът на Операта. Следва балът на филхармонията, където минималната цена на билетите започва от 130 евро. Билетите за бала на офицерите са със стартова цена 50 евро, на Виенските икономисти - тръгват от 70, а на лекарите - от 85 евро. Това са цени на билетите, с които всеки желаещ може да влезе и да се разхожда из всички салони. В случая със Софийския бал нещата не изглеждат по този начин - най-евтините билети от 259 евро щели да дават възможност за разходки и консумация само в страничните зали на Пале Нидеростеррайх, а случващото се в централната зала посетителите с тези билети щели да наблюдават на монитори.


Поканата за бала

Междувременно обаче се оказало, че продажбата на билети за българския бал във Виена е почти непосилно начинание. Желаещите се броели на пръсти, разказват за Frognews.bg запознати. За да бъде спасено събитието, организаторите започнали да раздават безплатни покани. Горе-долу по същото време станало ясно, че един от патроните, министър Н. Младенов, няма да присъства. След случилото се при изслушването на Р. Желева в Брюксел е напълно обяснимо, че Младенов трудно би седнал на една и съща маса с другия патрон А. Първанова. Този отказ обаче в никакъв случай не означава, че балът не може да се състои, казаха българи, живеещи във Виена. Те обясниха, че патронажът е нещо неангажиращо, невинаги всички членове на почетния комитет присъствали на тези събития, а участието на видни личности в комитетите имало значение дотолкова, доколкото балната култура изисква да се съберат благотворителни средства. Балът нямаше да се състои поради невъзможност да се продадат билетите, а не заради нещо друго, разказват запознати. Просто за Журков това се оказа подходящ повод за извинение, добавят те.

Наистина организаторите обясняват, че балът се отменя по политически причини. От Виена дори позвънили в МнВР в София и отправили запитване към говорителя Драговест Горанов дали било вярно, че министър Желева е забранила на колегата си Младенов да присъства на бала. Горанов обяснил, че министърът не би могъл да посети събитие, което така или иначе няма да се състои.

Понастоящем официалното обяснение е, че балът се отлага за неопределено време. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5930 |10.12.2009 Българските мъже най-късно изоставят родния дом . 0| 6746 |07.12.2009 "Скандал" между Джоли и Пит вдигнал полицията на крак . 1| 6779 |05.12.2009 Секс скандалите в спорта . 0| 6656 |30.10.2009 VIP Dance във вихъра на нов скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads