Реклама / Ads
20| 11708 |19.02.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Бащата на Дянков: Симеон е издънка на комунизма

.
Денчо Дянков
"Симеон е издънка на комунизма, отроче на седмичната ясла", каза родният баща на Симеон Дянков - Денчо Дянков пред TV7. Според него синът му е трябвало да бъде изгонен. Бащата сподели, че докато синът му е бил финансов министър, той не го е търсил.
 

"Къде да го търся. Що не дойде той да ме види? Когато съм работил, съм му плащал издръжката. Сега защо той не ми плаща? Боли ме от това, което става. Мен ме боли и като видя гладно куче", каза още бащата.

"И да помни, че животът се върти по същия начин. И да гледа жена му да не го изостави. За мен сега остава срамът, че народът ще ми каже: "Ей го тоя, дето е баща на Дянков, който окраде държавата", добави Денчо Дянков.

"Майка му е комунист още от първи курс в университета и е член на партията. Вторият му баща е преподавател по КПСС. Като се разведохме, баба му го взе в Ловеч. Веднъж се видях с него в един ресторант за един рожден ден и той ми каза, че не трябва да се виждаме. Баща му тормозил майка му да не се виждаме и за да няма такива наранявания, да не го правим", разказа той.

"Симеон Дянков е отроче на седмичната ясла. Майка му не го кърмеше, за да не си развали бюста. Не познавам втория му баща, дето толкова го хвали. При развода ме осъдиха да плащам издръжка. Това беше, когато той беше на 17 години", сподели още бащата на бившия финансов министър. Според него всички, които управляват сега, са много по-зле отколкото тези преди 10-и ноември.

Денчо Дянков живее в село Побит камък и от 1987 г., когато се развежда с майката на Симеон Дянков не е виждал сина си. Според съседите му той е сприхав. Попитан какво мисли за съседите си, той заявява: "Еби им майката! Не ме интересуват. Не си общувам с хора, които не четат. Те нямат книги в дома си. Да си сприхав не е лошо. Нямам допирни точки със съседите."

Припомняме думите на Симеон Дянков, които изрече само преди няколко дни, на 14 февруари в САЩ, където е на посещение:

"Станах министър случайно през 2009 г. В България се раждаше нова дясна партия. Аз не познавах нито платформата, нито програмата й, но една емоция ме накара да стана министър. Винаги съм мразел комунистите, а в България до този момент управляваха социалистите. И аз виждах ролята си така - комунистите, под сегашното им превъплъщение като социалисти, никога повече да не вземат властта в България, а и в Европа."

Тогава кризата беше започнала, обяснява Дянков, но социалистите изливаха пари в икономиката и твърдяха, че криза няма. Партията, на която аз помогнах да напише политическата си програма спечели, а социалистите имаха най-малко гласове от самото начало на промените, заяви тогава Дянков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12862 |06.08.2012 Псе нахапа бащата на българския Киану Рийвс от "Седем часа разлика" . 21| 9332 |19.01.2012 Симеон II дядо за 12-ти път . 19| 10457 |09.08.2011 Бащата на В. Божинов опипвал Николета . 1| 5782 |05.10.2010 Ватикана скочи срещу "Нобел"-а на бащата "ин витро"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads