Реклама / Ads
0| 11057 |27.10.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Близначка от Х фактор заеква, защото имитирала сестра си

.
Яница и Глория са русата двойка близначки
Близначките Яница и Глория от “Х фактор” може да не се разменят по срещи с момчета, но за сметка на това са го правили в Университета по библиотекознание и информационни технологии, където учат.
 
Случило се само веднъж - на изпита по информационни системи, разказва 24 часа. Трябвало да се яви Глория, но Яница отишла вместо нея. Е, впоследствие се оказало малко безсмислено усилие. Изкарала 3, а това не се понравило на сестра . Затова Глория се явила пак и изкарала отличен.

Във висшето училище момичетата учат в различни специалности. Глория е избрала “Информационни фондове на културно-историческото наследство”, а Яница – “Туризъм”. Близначките избират съвсем умишлено тези направления.

От съвсем малки са много музикални и въпреки че никога не са пели професионално, са твърдо убедени, че точно с музика искат да се занимават в бъдеще. Дори за кратко искали да влязат в музикалното училище в Стара Загора. Преценили обаче, че е по-добре да имат сигурна професия, а така или иначе винаги могат да пеят. Още повече че им е заложено в гените.
 

Техните родители Динко и Дамяна се запознават именно покрай музиката. Преди години двамата се изявявали в групата “Тип-топ бенд”, където Дамяна пеела, а Динко свирел на бас китара. Формацията имала участия главно извън България - в Норвегия, Швейцария, Германия и още много други държави. Всъщност Яница и Глория са заченати в Швейцария. Раждат се в България, защото по това време майка им не е имала право да ражда в чужбина. Дамяна престава да се занимава с музика, след като ражда. Бащата на момичетата продължава да свири, но вече в оркестъра на “Синьо-белите” с Емил Димитров.
 

Динко и Дамяна са основната причина Яница и Глория да се явят на кастингите в “Х фактор”. Посъветвали ги да опитат, като им казали, че дори да не ги вземат, няма да загубят нищо.В началото момичетата били против, основно заради проблема си със заекването. Той се появява в най-ранна детска възраст, когато са едва 3-годишни. Котка скача върху мъничката Яница и от уплах тя започва да заеква, а впоследствие сестра  започва да  подражава и заекването се затвърждава. Когато са под стрес, то се засилва още повече. “Опитвали сме какво ли не. Ходили сме по всякакви врачки, психолози, логопеди. Толкова пари сме вложили и нищо не се промени. И баба ни си заеква и може и да ни е вродено”, разказва Глория.

 

Точно заради проблема си момичетата имат и колебания дали да се явят на кастинг за музикалното риалити. Мислели, че това ще им пречи на сцената, но се оказва обратното. Там те се чувстват съвсем на място. Интересното е, че дори когато на втория концерт им се налага да рапират, Глория и Яница изпълняват речитатива без нито едно заекване.
 

“Всичко беше на шега в началото. Не вярвахме, че ще ни вземат, защото не сме се занимавали никога професионално”, казват двете една през друга. Мислели, че ще отпаднат още на първия кръг, но вместо това издържали чак до третия. Ужасно много се разочаровали, когато отпаднали. Щом обаче Мария Илиева се появява в Сливен да им каже, че продължават, момичетата отново се изпълват с надежда. “Започнахме да вярваме, че можем, и че ставаме за нещо”, обяснява Глория. Вероятно точно заради това, че веднъж вече са преживели отпадане от шоуто, досега не са попадали сред номинираните. Близначките влагат голямо старание не само в пеенето, но и в танците. Има танцьори винаги зад тях, но движенията, които сестрите правят, те сами си ги измислят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 18401 |26.10.2013 Фандъкова ожени Диана Найденова за старата й любов . 1| 8117 |25.10.2013 Софи Лорен спечели битката с данъчните . 15| 13765 |24.10.2013 Хубавата Елена от НЕК пак лъсва в "Плейбой" . 5| 10494 |24.10.2013 Koбилкина: Който е безгрешен, да хвърля камъни по голото момиче от НЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads