Реклама / Ads
9| 10334 |29.10.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

БНТ не иска Кеворкян и Йончева на юбилея си

.
С грандиозен, почти 13-часов лайф БНТ ще отпразнува своята 50-годишнина на 7 ноември. На пресконференция на “Сан Стефано” заместник-директорът Димитър Цонев разкри някои подробности от амбициозния сценарий, върху който работят всички служители на телевизията.
 

“Искаме да припомним на зрителите за всички онези колеги, които са оставили следа в историята на БНТ, или пък са започнали своята кариера от тук и после са продължили по свой път, като Милен Цветков, например, за когото ще има репортаж в новините”, разкри Цонев.

Водещият на “Здравей, България” няма да е единственото лице на конкуретна телевизия, което ще се появи в празничния ефир. Сашо Диков от Канал 3 ще се включи. Иван Гарелов и Даниела Кънева са поканени да разкажат за първите си стъпки в националната медия и за десетките филми, заснети за телевизията от различни точки на света. В спортния блок, който ще  води Камен Алипиев в минутите след 14 часа, ще се появи скандалният Сашо Диков от Канал 3. Петър Василев, Вера Маринова и Ричард Груев пък ще ни припомнят колко добри и ненадминати тв коментатори са.

Гости на Радинела Бусерска в нейната новинарска емисия ще са титуляри-новинари, които ще се сменят на всеки кръгъл час между 12 и 19 часа. Сред тях ще видим позабравените, но любими лица на Инна Симеонова, Таня Сотирова, Милена Милотинова, Мария Янакиева, Таня Димитрова и Николай Колев.

Ще си припомним позабравената детска поредица “Педя човек – лакът брада” в лицето на Слава Рачева. Влади Люцканов, Лили Вучкова, емблематичният бате Николай и други лица от предаванията за деца също ще са там. Всички те ще се опитат да пресъздадат атмосферата от състезанието “Бързи, смели, сръчни” и дори ще премерят сили в няколко игри.

В юбилейната програма на БНТ ще се включи и цял зоопарк. Игуани, пауни и други екзотични животни от цирк “Арлекино” ще се разхождат пред публиката, където водещите Драго Драганов и Лара Береану ще демонстрират дресьорските си умения.

Националната телевизия ще отвори и безценните си архиви, в които се пазят интервюта с Джордж Буш, Металика, Стинг и Шрьодер. Зрителите също ще станат част от събитието, като се включат с мнения и препоръки, като отговорят на въпроса “Имате ли доверие към обществената телевизия”.

За финал БНТ подготвя грандиозен концерт, който ще се води от Драгомир Драганов и бившата говорителка Анахид Тачева. В него ще вземат участие най-добрите ни естрадни и поп изпълнители. В ефир отново ще прозвучат всички песни, печелили награди на престижния фестивал в Слънчев бряг “Златният Орфей”.,

По необясними причини обаче в амбициозния проект на Канала не присъства Елена Йончева, на която телевизията дължи едни от най-силните документални ленти, отразяващи най-горещите военни конфликти. За инициативата на БНТ журналистката разбрала, след като получила покана за финалния концерт. 

От компанията на известните журналисти отсъства и човекът “Всяка неделя” Кеворк Кеворкян, който също не бе споменат в списъка от гости на 7 ноември. Не е ясно нищо и около евентуално участие на легенди като Дмитрий Иванов и Тома Томов, които заедно с Кеворкян направиха едни от най-запомнящите се предавания в историята на БНТ.
Мълчи се също за Нери Терзиева, Асен Агов, Люба Кулезич и др. емблематични за телевизията лица.

Програмата за 50-годишния юбилей на БНТ ще се излъчва от зала 2 на НДК и от още три студия на Канала. С преки включвания ще участват и четирите телевизионни центъра в страната.

Митко Цонев не пропусна да подчертае, че това, с което са се захванали колегите му, е сериозен експеримент, защото ще постави рекорд по най-дълъг ефир. Но увери журналистите, че за амбициозната програма телевизията няма да иска допълнителни средства, а ще оперира само с тези, с които разполагат бюджетите на отделните предавания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5856 |23.10.2009 САЩ искат да екстрадират Полански, той отказва . 12| 12414 |24.08.2009 Маг заковал миска, тя го праща на съд . 24| 7196 |22.10.2008 Танцовата политика забавлявала Елена Йончева . 6| 5846 |10.07.2008 Батко иска да е съветник, Брюксел плаши с тотално спиране на кранчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads