Реклама / Ads
39| 56350 |02.07.2012 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Богатите също плачат. Тадаръкови – сапунка или социална драма

.
Тадаръкови (в средата) в един щастлив период...
Светослава Рудолф, известна доскоро като Тадаръкова, обяви война на своя бивш вече съпруг Димитър Тадаръков. Войната щяла да е свещена, защото журналистката ще се бори за човешките си права и правата на майка на две деца.
 
Никой няма право по Конституция да следи друг човек, както разбирам, че е направено с мен. Следили са ме цяла година.
Това е недопустимо! – заяви тя в предаването на Цветанка Ризова „На четири очи” по Нова тв. В съда тези хора ще трябва да отговарят кой им е наредил и защо са ме следили толкова дълго време.

Бившият ми съпруг Димитър може би е жертва на хора, които му втърпяват някакви неща и след това му взимат пари. Това са бивши служители от МВР и службите, които нямат друг бизнес и източник на доходи и превръщат в такъв Димитър. Казала съм му, че рано или късно, ще се убеди в това. Дотогава ще им плаща. Въпросът е принципен и не става дума само за личните ми преживявания и история. Решена съм да осъдя тези, които са ми нарушили правата по такъв драстичен начин и това повече да не се случва с никой в тази страна. Тук всичко е възможно, плащаш и получаваш всякаква услога, но на това трябва да се сложи край, - категорична е Светослава Рудолф. Тя е ядосана и на доста медии, които тиражирали съобщения за нейното „рутене” от частни детективи. Учудена е откъде знаят и как така без нейно съгласие са разпространявали всякакви версии за личния й живот. Това е недопустимо и те също ще трябва да обяснят, защо постъпват по този начин, - смята известната журналистка. Според неяу било много смущаващо, че през тази една година, когато е била следена, се е срещала със свои източници, които са й давали информация за нейни журналистически разследвания. Сега тези хора би могло да бъдат изнудвани или шантажирани, което е страшно неприятно.

За системния тормоз от страна на Димитър Тадаръков доскорошната му половинка Светослава, която е видимо отслабнала през последните седмици, уведомила писмено Седмо районно полицейско управление в столицата. Оттам обаче и обяснили, че не могат да се намесят ако не напише, че става дума за домашно насилие. Журналистката пуснала и такава молба. В същото време се страхувала, че може да й се случи нещо лошо и се въоръжила с паник бутон. Живея барикадирана в дома си и с паник бутон, защото не знам какво може да стане всеки момент. Това е ужасно и абсурдно. Полицията обаче така й не се намесила в разгарящата се семейна драма. Причината била в дъщерята на доскорошните влюбени, която помолила майка си засега да не предприема драстични стъпки спрямо баща й.

 

Димитър иска да се съглася с всички негови условия при развода. Тогава щял да се грижи за децата иначе – не. Купил си нова кола за 100 000 евро след като ни напусна, но нямало да дава пари за издръжка на децата ни. Хайде да го видя какъв баща е. Нали твърди, че обича децата си, как ще ги остави без издръжка? Аз ще се оправя и без неговите пари, ще намеря начин, ще работя, както всички останали хора, но това ли са неговите чувства, за които толкова говори, - пита разстроената телевизионерка, която преди години се прочу с книгата си за считания за кръстник на българската мафия Иво Карамански.

Пред Ризова тя се разплака – не допускала, че ще стигнат със съпруга й до такова положение. Вече не си говорели, дори sms-и не си пишели. Нещата стигнаха дотук и връщане назад няма, - отсича Рудолф, бивша Тадаръкова.

Тя отхвърля всякакви обвинения, че е изневерявала на съпруга си Димитър. Не съм го правила и няма друг мъж в живота ми. Ако беше така, сега нямаше да съм толкова разстроена и беззащитна, а щях да имам някой, който да ми помага в този труден момент. Митът за моята изневяра е плод на невероятната ревност, която изгаря Димитър. Той ме караше години наред да се прибирам в къщи до 20 часа. Разпитваше ме с кого съм се срещала, с кого съм разговаряла.

Сюжетът, който напомня драматично-любовен турски сериал, обаче не свършва дотук. Бизнесменът, собственик на „Булгар лизинг” Димитър Тадаръков се заканил да унищожи своята доскорошна половинка. Обаждал се на работодателите й да я уволнят, за да я лиши от средства за препитание и да я принуди да приеме неговите условия за развод. Слава богу, че Делян Пеевски и Цветан Василев (Рудолф/Тадаръкова работи в телевизия ББТ) досега не са се хванали на тази въдица и не са ми казали дори дума, - коментира журналистката. Тя се надявала да продължи да работи и да прави своите разследвания. Следващите щели да бъдат за затворените и тайни общества в България.

 

Историята става още по-заплетена от разкази и клюки на близки до семейството.

Някои от тях допускат, че ревността на Димитър Тадаръков се разгоряла със страшна сила от някои серии на „Седем часа разлика”. Във филма образът на напористата журналистка Светлана Стефанакова бил изграден върху този на Светослава Тадаръкова. Димитър бил пощурял, когато в сериала се появи любовник на Стефанакова, защото правел аналогия със собствената си съпруга. Това обаче са само слухове, които само подклаждат интереса към филма на бТВ.

 

Пред в. „Шоу” Светослава казва:

„Една сутрин като станах, намерих писмо от него, че иска да се разделим, защото аз имам друга връзка! Това е съдържанието на писмото. Това стана няколко дни, след като бяхме на екскурзия в Париж за Великден с децата, всичко беше прекрасно, бяхме много щастливи – поне ние с децата – дори не подозирах какво ще се случи като се върнем...”

Очевидно Тадаръков вече е имал план за действие, който е бил задействан. Разполагал е с някакви снимки и сведения (оперативна информация) от частна детективска агенция, които е приел като разобличаващи за своята съпруга и е предприел онова последно пътуване до Париж. Там, край Сена, той вече е знаел, че бракът им се разпада. Светлана обаче не е подозирала, какво ще се стовари на главата й дни след романтичните разходки във френската столица...

 

Има още една мъничка мистерия. Преди да стане Тадаръкова, журналистката бе известна с фамилията Стаева. Сега изведнъж стана Рудолф, което вероятно е моминската й фамилия.

 

Димитър Тадаръков е известен бизнесмен, собственик на „Булгар лизинг”. Името му от години се свързва с това на Ахмед Доган. Считан е за близък до ДПС. Именно като такъв той се озова начело на Фонд „Земеделие”. Точно по негово време през 2007 г. в ДФЗ постъпва на работа като младши експерт фамозната Калина Илиева, която по-късно се оказа в епицентъра на грандиозен скандал с фалшива диплома за висше образование. Тадаръков хладнокръвно коментира, че когато е назначавана, той не се е интересувал от образователния й ценз, защото това било работа на „Личен състав”.

 

Димитър Тадаръков се оказа замесен и в друг екшън. Като преподавател в УНСС той бе обвинен, че е плагиатствал за свой учебник от дипломна работа на студентка. Замесен бе и германец, както и известния преподавател и рецензент на научния труд на Тадаръков проф. Емил Лозанов. Появиха се и публикации в медиите, които цитираха документи и мнения на въпросните хора.

Тадаръков обаче нарече всички тези писания абсурдни. Пред в. „Труд” той казва: „Твърдението, че съм взел нечия магистърска теза, е абсурдно. Аз съм преподавател от дълги години, а от 1995 г., когато бях в борда на курорта “Албена”, работя по тази тема. Имам сериозни разработки в областта на лизингите и от още преди 1989 г. Не познавам Първолета Кръстева. Учебникът излезе през 2003 г., защото тогава получих рецензията си от проф. Емил Лозанов. Дал съм му материалите години преди това, през 1998 г.”

 

Светослава Рудолф, доскоро Тадаръкова, е известна от години като активна терлевизионна журналистка. Тя нашумя обаче с книгата си за Иво Карамански, когото описа като романтичен и благороден човек, а не като един от спорните образи на прехода.

След това издаде и книга за Ванга, с която се виждала два пъти, месеци преди пророчицата да почине.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7739 |03.08.2011 Eто ги най-богатите звезди . 3| 6384 |09.02.2011 Абрамович отпадна от 3-ката на най-богатите . 4| 8296 |23.02.2010 Богатите у нас кълват на силикон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads