Реклама / Ads
1| 5017 |21.12.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Човек на Тереза Мей подаде оставка заради скандал с порнография

.
Шефът на секретариата на британското правителство Деймиън Грийн – най-висшия пост след този на премиера Тереза Мей, подаде оставка по нейно искане. То беше отправено, след като разследване заключи, че Грийн е нарушил етичния кодекс за поведение на министрите, предадоха Ройтерс и ДПА.
 

 Разследването констатира, че той е дал неверни обяснения относно откритите от полицията през 2008 г. порнографски материали в компютъра в парламентарния му офис. Самият той тогава отрече обвиненията и каза, че е жертва на „политическа инсинуация”.

 

Оставката на един от най-доверените хора на Мей в кабинета, който ѝ помагаше да помири дълбоко разделената Консервативна партия, е сериозен удар за нея, отбелязва Ройтерс.

 

61-годишният Грийн бе назначен след неубедителното представяне на торите в предсрочните парламентарни избори през юни, на които партията изгуби абсолютното си мнозинство в Камарата на общините.

 

Грийн – стар приятел на Мей, бе свикан под знамената да стабилизира нейното лидерство и да даде отпор на нейните противници вътре в партията, които искаха тя да се оттегли.

 

„Съжалявам, че ми бе поискана оставката от правителството заради нарушения на министерския кодекс, за което се извинявам”, посочва Грийн с писмо до Мей, поднасяйки оставката си. Той добавя, че не е свалял и не е разглеждал порнографски материали на парламентарните си компютри.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10381 |08.10.2017 Кумецът на Борисов си подаде оставката от „Булгартрансгаз“ . 0| 7083 |16.09.2017 Почина най-възрастният човек на Земята . 0| 11502 |09.12.2016 Лейди Гага: Принц Чарлз „не е човек, а рептил”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads