Реклама / Ads
3| 5851 |11.06.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Дарина праща дар за ЧРД на Бойко

.
Дарина Павлова Източник: http://www.google.bg/
Два важни тоста ще вдигнат Борисов и Берлускони.
 

Дарина Павлова праща подарък за ЧРД на Бойко Борисов
по италианския премиер Силвио Берлускони, пише в днешния си брой вестник Стандарт. Това разкри вдовицата на президента на MG Корпорация Илия Павлов пред "Стандарт". Най-популярният политик на Ботуша пристига в неделя у нас на 4-часова работна визита.

Берлускони води със себе си заместник държавния секретар Паоло Бонаюти и съветниците си по международни отношения Валентино Валентини и по външна политика Бруно Арки. Италианският посланик у нас Стефано Бенацо ще посрещне своя премиер още на летището заедно с Борисов.

Берлускони пристига за официалното откриване на паметника на Джузепе Гарибалди на едноименния площад в София
. От българска страна на церемонията ще присъстват Борисов и повечето министри. Авторите на паметника - скулпторът Георги Чапкънов и архитект Станислав Константинов, също ще бъдат сред официалните гости.

Неотложни ангажименти задържат в Рим кмета на града Джани Алемано, затова в София ще дойде неговият заместник по културните въпроси Мауро Кутруфо. Той ще разговаря с кметицата на София Йорданка Фандъкова за разкриването на римската улица в центъра на столицата.

Постаментът на паметника вече е изграден и сложен на място. По искане на автора обаче медната фигура на Гарибалди ще бъде монтирана в последния ден преди пристигането на Берлускони. Специалните мерки за сигурност ще блокират за няколко часа центъра на столицата.

Предвижда се масирано присъствие на полицаи в района на площад "Гарибалди" от "Гурко" до "Витошка". Движението в тази част на града ще бъде спряно, но пешеходците ще могат да се движат свободно. Столичната община пък разчисти пространството от сергии още преди седмица.

По време на церемонията Софийският духов оркестър ще изпълни химните на Италия, България и "Одата на радостта". След това музикантите ще изсвирят в чест на гостите фрагменти от операта "Набуко" на Джузепе Верди.

Очаква се Борисов да даде официален обяд в чест на италианската делегация. На него двамата премиери вероятно ще вдигнат тост. Едната наздравица ще е за Бойко Борисов, който празнува рожден ден в неделя. Вероятно другият тост пък ще вдигне Берлускони - за шестото си внуче. Вчера първородният му син Пиерсилвио и приятелката му Силвия Тофанин се сдобиха с момченце, което бе кръстено Лоренцо Матиа, съобщи в. "Кориере дела сера". (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6188 |22.05.2010 Дарина: Питайте Берлускони дали ме харесва . 10| 13880 |22.05.2010 Дарина Павлова търси втори за сватба в Рим . 1| 7353 |05.03.2010 Домашно порно праща продуцент зад решетките . 2| 6784 |05.12.2009 Сюзан Сарандън разочарована от изпращането на още войници в Афганистан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads