Реклама / Ads
19| 7451 |10.04.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Дянков пише срещу 6-цифрен хонорар

.
Симеон Дянков Източник: Булфото
Как да спасим еврото - това е заглавието на специализирана книга, която пише в момента бившият финансист номер 1 Симеон Дянков. Поръчката за нея му е възложена от едно от най-големите световни университетски издателства. Ръкописът трябва да бъде предаден през лятото.
 

6-цифрен хонорар очаква Дянков за книгата си, която вероятно ще излезе от печат наесен. Заради нея през последните седмици ексминистърът лично направил проучвания в 4 държави. Посетил отличниците в кризата Полша и Швеция, проблемния Кипър и Словения, където според прогнозите му скоро ще възникват финансови катаклизми, подобни на тези в малката островна държава.

Книгата е свързана с бъдещата нова служба на ексминистъра. Той няма да се занимава повече с политика, отдава се на академична работа, съобщи за "Стандарт" бившият ковчежник в кабинета "Борисов".

Двата най-големи американски университета - "Харвард" и "Станфорд", се бият за Симеон Дянков, който има предложения за преподавателско място от тях. "Харвард" го иска за професор по финанси във факултета за държавни науки "Кенеди". А "Станфорд" - за професор по предприемачество. Бившият финансов министър обаче все още не е решил коя от двете оферти да избере. Според запознати в момента се е отдал изцяло на творческа работа покрай книгата си.

"Как да спасим еврото" минава през три етапа на одобрение от издателството. Първият е 10 страници, които съдържат план за идеята на книгата и организацията на работата по нея. По него Дянков има зелена светлина.

В момента финансистът довършва разширения план, който му е нужен за второто сито. Това са 60 страници, в които се развива основната теза. Ако те бъдат одобрени, издателството му дава редактор и цял екип, който да работи за него. Под диктовката на Дянков той ще подготвя таблици, графики, статистики, сравнения. Европейската обиколка на бившия ковчежник била част от втория етап на работата.

"Как да спасим еврото" ще съдържа също анализи за България и рецепти за финансовото здраве на страната ни.

Още в началото на февруари Дянков призна в Ловеч, че е получил оферта да пише книга за европейската криза с анализи защо тя продължава и препоръки как да се излезе от нея. Поканата била провокирана от коментарите му, че кризата в Европа би приключила още в края на 2010 г., ако е имало добри експерти и политиците са решавали по-бързо "очевидни неща".

Ако Папандреу в Гърция си беше свършил правилно работата например, каза тогава Дянков. И заключи: "От политик не става финансов министър." Според тезата му политиците и в Брюксел, и конкретно в няколко държави се "замотали", затова Европа продължава 5-6 години да е в криза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 12483 |29.03.2013 Дянков пред развод? . 2| 7727 |22.03.2013 Дянков остава за още малко в резиденция "Бояна" . 20| 11694 |19.02.2013 Бащата на Дянков: Симеон е издънка на комунизма . 10| 11687 |23.10.2012 Патрашкова ще пише ВИП Брадър книга, Любен Дилов ще я замества

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads