Реклама / Ads
3| 13536 |18.05.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Първият мъж на Людмила Живкова: Ванга ни каза да не се караме, а да се вземем

.
Любомир Стойчев-Бацето Източник: НТВ
Ванга ни посъветва да не се караме, а да се вземем, разказа първият съпруг на Людмила Живкова. Не се чувствам част от тези, които допринасят за носталгията към социализма. Включих се в обществените дебати именно заради впечатлението ми, че се заражда някаква носталгия.
 

Това заяви в „На среща с Люба Кулезич“ първият съпруг на Людмила Живкова - Любомир Стойчев-Бацето.

„Ванга ни посъветва така, когато почнаха претенции, дали да се съобразява мнението на единия или на другата. И двамата трябваше да решим какво да направим с връзката си и тогава човек се стряска. Ванга е тип ясновидец, който има нужда от контактьор, защото е доказала в живота си, че няма развиващи се интелектуални качества. В нея се възбужда свръхестествената сила, но има нужда от някой да създава рефлекси", казва той.

„Не се чувствам част от тези, които допринасят за носталгията към социализма. Включих се в обществените дебати именно заради впечатлението ми, че се заражда някаква носталгия", каза Стойчев.

Той издава втора книга, посветена на първата му съпруга - дъщерята на лидера на БКП Тодор Живков.

„Направи ми впечатление, когато излезе първата книга, а и сега - след втората, че доста хора - независимо дали познати или непознати, че се спират и ме питат: „Защо пишеш тези неща?". Аз не съм нито писател, но всичко, което съм споделил на белия лист, е било истинско и вярно. Искам обаче да кажа в отговор: „А вие какво очаквате да чуете"?

На въпрос колко са „обръчите“ около Людмила Живкова, той отговори: „В тези времена, в които сега ние живеем, представата за „обръч“ става негативна. В книгата си говоря за „обръчите“ от културтрегери, които искаха да я обсебят, да вървят напред чрез името й“, каза Любомир Стойчев.

Попитан дали е обичал първата си съпруга, Любомир Стойчев отговори дипломатично: „Ако някой е сключил брак с някого и не е имало взаимни чувства, това е пълно лицемерие".

Двамата сключват брак през ноември 1961 г. Уникалните кадри от събитието, запечатани в 20-минутен филм, пазят спомен за лицата на близки и роднини, както и на цялата върхушка на БКП. Част от нея по-късно е развенчана и отстранена от лидерските позиции в комунистическата партия.

„Когато тръгнахме от райсъвета към ресторант „Ракета", Тодор Живков и цялото ЦК вървяха без охрана. Наистина тогава обществените изяви на партийните лидери бяха скромни. Имаше някакви морални критерии в мисленето на управляващите. Значително по-скромно беше всичко. А и такива бяха времената. С времето нещата явно са се изменили и онова „загниване" в тези среди доведе до днешното положение", допълни първият съпруг на Людмила Живкова.

„Имахме приятелство с нея, но дойде един такъв момент, в който и двамата почувствахме, че нещата трябва да минат на един друг етап. Писал съм за това и съм споделял спомени", каза още той. От брака му с Людмила Живкова се ражда Евгения, бившата депутатка от БСП и моден дизайнер Жени Живкова. Дълго време баща и дъщеря поддържат почти официални отношения. Но с времето се сближават и преоткриват един за друг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9049 |16.05.2013 Радина бясна: Не си ми брат, нито пък баща! . 8| 17315 |14.05.2013 Анджелина Джоли махна гърдите си, пази се от рак . 12| 12248 |12.05.2013 Гадателката на Берлускони: Жена ще е премиер на България скоро . 0| 7191 |10.05.2013 Гришо за Шарапова: Радваме се един на друг, това е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads