Реклама / Ads
1| 5682 |23.01.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Полански ще трябва лично да се яви в съда

.
Роман Полански ще трябва да са покаже лицето в съда
Американски съд отхвърли молбатана режисьора Рома Полански да бъде съден задочно.Той ще трябва лично да присъства на процеса.
 
Съдия Питър Еспиноза обясни решението си с желанието да запази достойнството на съда.Той припомни опитите на Полански да се укрие от правосъдието с бягство в чужбина.

Обвинението също поиска Полански лично да се яви в съда "и да си покаже лицето".

Адвокатите на Полански и "жертвата му" Саманта Геймър са се опитали да убедят съдията да промени решението си и са призовали да не протака повече делото, тъй като то вреди и на здравето на Геймър.

Роман Полански се намира под домашен арест във вилата си в швейцарските Алпи. Швейцарските власти, действащи по молба на САЩ, арестуваха известния режисьор в края на септември миналата година, а след месец съдът го пусна под гаранция.

Въпросът за екстрадицията на Полански в САЩ до този момент не е решен. Швейцарското законодателство предвижда екстрадиция за лице, което е осъдено на не по-малко от 6 месеца затвор. Американските прокурори поискаха за Полански 2 г. затвор.

Frognews.bg припомня, че в края на октомври 2009 г. Саманта Геймър, с която Роман Полански през 1977 г.имал „незаконни сексуални отношения", настоя Апелативният съд в Калифорния да прекрати делото срещу режисьора. Според предадения на правосъдието иск Геймър, която живее на Хаваите със съпруга и децата си, има здравословни проблеми, причинени от преследването от страна на медиите, на което тя е жертва, откакто Полански бе арестуван по американска заповед в Швейцария.

През 1993 г. Полански е изплатил на Саманта Геймър голямо парично обезщетение. След това през 1995 г., 1997 г. и миналия януари адвокатите на Геймър са искали от правосъдието в Лос Анджелис да прекрати делото срещу режисьора, който избяга от САЩ във Франция през 1978 г. в деня, когато трябвало да чуе присъдата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5954 |04.12.2009 Полански вече под домашен арест срещу 4,5 млн. долара . 3| 5247 |02.12.2009 Боно: Получавам повече отколкото трябва да получавам . 5| 5903 |23.10.2009 САЩ искат да екстрадират Полански, той отказва . 3| 5835 |30.09.2009 Пет франка на ден за Полански в швейцарския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads