Реклама / Ads
0| 5492 |26.02.2020 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Шарапова сложи край на кариерата си

.
Мария Шарапова
Петкратната носителка на титли от Големия шлем Мария Шарапова обяви официално своето отказване от тениса на 32-годишна възраст.
 

Руската тенисистка имаше великолепна кариера на кортовете, но не успя да се утвърди отново в спорта, след като се завърна след едногодишна забрана за игра, тъй като беше използвана забранени субстанции. Последвалите неспирни травми явно са взели връх и Маша е преценила да се оттегли.

 

Мария Шарапова е тенис звезда, която е една от най-известните и богати атлети на новия век. Първият Голям шлем, която Маша печели е през 2004-а година, когато е на 17-годишна възраст. Тогава тя побеждава Серина Уилиямс в напрегнат финален дуел на Уимбълдън. Шарапова направи и сериозно име извън корта, като е най-печелещият спортист при жените в 11 поредни години, според Forbes. Също така тя може да се похвали и с "кариерен Голям шлем", след като триумфира във всички големи турнири в нейния спорт.

 

С договорите с Nike и Evian, тя е спечелила само през 2015-а година 30 милиона долара, след като година по-късно я наказаха да не играе, след като беше призната, че използва мелдоний. Тенисистката призна пред списание Vogue and Vanity Fair, че тялото ѝ е станало отслабено след дълга борба с контузии в рамото, пише още Гонг.

 

Известната рускиня среща съпротива от много хора, свързани с тениса, след като се завърна през април 2017-а година. Някои от турнирите решиха да не ѝ предлагат покани да играе, а някои играчи изразиха негодуванието си, когато Маша получаваше уайлд-карта, аргументирайки се, че е несправедливо играч да се върне след забрана и да го канят на различни турнири.

 

Стартът на Шарапова в тениса е на 6-годишна възраст, когато тя се мести от Русия във Флорида заедно с баща си Юри. Тогава Мартина Навратилова забелязва потенциала в Маша и ѝ препоръчва да започне да тренира в чужбина.

 

Шарапова, която трябваше да се раздели с майка си Елена за повече от две години заради визовите ограничения на Съединените щати, показа забележителния си талант, амбиция и качество, докато работеше по пътя си към върха. Маша винаги е твърдяла, че титлата на Ролан Гарос през 2012-а е най-трудната, след като клеят е най-малко предпочитаната настилка за нея.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4781 |07.11.2018 Фолкдивата Райна цъфна и върза покрай новата си любов . 3| 6042 |19.07.2018 Вадят от японско море потънал руски крайцер със злато за $ 133.4 млрд. . 1| 6431 |06.03.2018 Супер модел ”сложи юзди” на плейбоя на НБА . 2| 7188 |29.03.2017 Венета ожали себе си покрай цензурата на Слави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads